Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

100 Öğretmene Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi

Gündem Yayın: 23.09.2022 12:45
Yazar:
100 Öğretmene Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından başarılı bulunan eTwinning projeleri için Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri ile ödüllendirilen toplam 100 öğretmene,  Karabük Halk Eğitimi Merkezi toplantı salonunda yapılan törenle etiketleri  verildi.

Törene İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Müdürlük yöneticileri ve kalite etiketi almaya hak kazanan okulların idareci ve öğretmenleri katıldı.

eTwinning İl Koordinaörü  Seda Aksu’nun açılış konuşması ile başlayan program Ulusal Destek servisi tarafından; projesi Türkiye geneli sıralamada ilk 200 ‘e giren ve Ulusal çalıştaya davet edilen Eflani Atatürk İlkokulundan Elmas Yıldırım’ ın “Neden eTwinning” sunumu ile devam etti.

Törende konuşan  İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, eTwinning projeleri kapsamında Ulusal ve Avrupa kalite etiketleri ile ödüllendirilen öğretmen ve okul idarecilerini tebrik ederek, “Karabük eğitim ailesi olarak yaptığımız ulusal ve uluslararası projelerde büyük bir ivme kazandık. eTwinning projeleri hem öğrenme öğretme sürecinin çeşitlendirilmesi etkili süre yönetimi açısından son derece önemli hem de Erasmus+ projeleri için hazır bir işbirliği ve ortaklık yapısı, okulun bir nevi dış dünyaya açılan penceresidir.

eTwinning projeleri ile 2020- 2021 eğitim öğretim yılında da Karabük ili olarak kalite etiketi için yapılan başvurular sonucunda bir önceki yıla göre ilimizden Avrupa Kalite etiketi alan proje sayısında %180, ulusal kalite etiketi alan proje sayısında %506 toplam kalite etiketi sayısında ise %389 artış sağlanmıştır.

Önümüzdeki eğitim sezonunda da; proje yürüten öğretmenlerimize ihtiyaç duyduklarında rehberlik edilecek, yürütülen proje  çalışmalarının başarılı sonuçlanması için gerekli  destek verilmeye en üst düzeyde devam edilecektir.

Projeleri çok önemsiyoruz. Özellikle öğrencilerimizin farklı il ve ülkelerdeki yaşıtlarıyla bilgi ve kazanımlarını paylaşmayı, kendilerini ifade edebilmeleri ve öğrenmeleri, ortaklaşa iş yapmayı, problem çözmeyi öğrenmeleri bakımından projeler son derece yararlı olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız  Erdal Üngören’e, Şube Müdürümüz Adnan Cansız’a ve Ar-Ge Birimimize ve eTwinning il koordinatörümüze teşekkür ediyorum. Kalite Etiketlerini almaya hak kazanan tüm okullarımızı ve öğretmenlerimizi tekrardan tebrik ediyor, hepinizi sevgiyle selamlıyor ve hayırlı günler diliyorum” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Akbaş’ın  konuşmaaının ardından eTwinning projelerinde ve gününde görev alan Şehit Mehmet Esen Ortaokulu Müzik Öğretmeni Dilek Alaybeyoğlu yönetiminde Kardemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kardemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Tören, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Müdürlük yöneticileri tarafından ödül almaya hak kazanan proje yürütücüsü öğretmen ve ilgili okul müdürlerine Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa Kalite Etiketi, eTwinnig Okulu Etiketi, Avrupa  Kalite Etiketi Levhası, Ulusal Kalite Etiketi Levhaları’nın takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

2021-2022 eğitim öğretim yılına ait başvurular sonucunda, Karabük’teki  109 proje Ulusal Kalite Etiketi ve 28 proje ise Avrupa Kalite Etiketi ödülüne layık görüldü.  Etiket alan öğretmen sayısı 67’ye, projeler ile Karabük’e gelen toplam etiket sayısı ise 137’ye yükseldi.

(Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.