blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 04:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’taki uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli tutuklandı

Zonguldak’ta polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si tutuklanırken 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri Merkez ilçe, Kdz. Ereğli, Alaplı ve Devrek ilçesini kapsayan bir operasyon gerçekleştirdi. Narkotik operasyonunda 27 şüpheli yakalandı. Ölümcül etkiye sahip 206 gram uyuşturucu madde, 3 adet uyuşturucu emdirilmiş kağıt, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet silah ve 3 bin 600 TL para ele geçirildi.
Operasyonda 16 şüpheli "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak" suçundan adli işlem yapılarak serbest bırakıldı. Diğer 11 şüpheli ise "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alındı. Adli işlemleri tamamlanan şüphelilerden 7’si Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına, 3’ü Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına, biri ise Alaplı Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.
Mahkemeye sevk edilen Z.K., B.K., H.G., E.D., Y.K., O.A. ve Ö.Ö. isimli 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. H.G., S.O., Y.M., ve E.E. isimli diğer dört şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’daki barajların doluluk oranları belli oldu

Samsun’da içme suyu ve tarımsal sulama açısından önem taşıyan barajların doluluk oranları belli oldu. Devlet Su İşleri (DSİ) verilerine göre kent genelindeki 13 barajın 8’inde su seviyesi yüzde 50’nin altında ölçüldü.
Samsun’da kış mevsiminde yağışlar etkili olsa da barajlardaki doluluk oranlarının barajlara göre farklılık gösterdiği görüldü. Verilere göre en yüksek doluluk oranı yüzde 74,1 ile Derbent Barajı’nda ölçülürken, Derbent’i yüzde 72,3 doluluk oranıyla Dereköy Barajı takip etti. Samsun’a içme suyu sağlayan Çakmak Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 64,4 olarak kayıtlara geçti.
Bazı barajlarda ise doluluk oranlarının yüzde 50’nin altında olduğu belirlendi. Derinöz Barajı yüzde 3,9 ile en düşük doluluk oranına sahip baraj olurken, Duruçay Barajı’nda yüzde 17,4, Ladik Gölü’nde ise yüzde 24,3 doluluk oranı ölçüldü.
Samsun’un önemli su kaynakları arasında yer alan Altınkaya Barajı’nda doluluk oranı yüzde 25,3, Hasan Uğurlu Barajı’nda yüzde 33,1, Suat Uğurlu Barajı’nda yüzde 33,5 olarak açıklandı. 19 Mayıs Barajı’nda doluluk oranı yüzde 45,6, Vezirköprü Barajı’nda ise yüzde 27,7 olarak kaydedildi.
Yetkililer, barajlardaki doluluk oranlarının yağış rejimine bağlı olarak değişkenlik gösterebildiğini belirterek, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin