Zonguldak’ta Yaban Hayatı Envanteri "Sürek-Bek" metoduyla yapıldı - Karabük Haber Postası
zonguldakta yaban hayati envanteri surek bek metoduyla yapildi sPzvySZv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Kasım, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta Yaban Hayatı Envanteri “Sürek-Bek” metoduyla yapıldı

Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü grupları, Zonguldak’taki Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda (YHGS) 2025 yılı yaban hayatı envanter çalışmasını tamamladı.

DKMP 10. Bölge Müdürlüğü uyumunda gerçekleştirilen çalışmalara, Bolu, Düzce ve Zonguldak DKMP Vilayet Şube Müdürlükleri çalışanı katıldı. Yeşilöz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yürütülen envanter çalışmasında, yaban hayvanı popülasyonunun tespiti için “sürek-bek” metodu kullanıldı. Takımlar, saha taramasıyla bölgedeki yaban hayvanı varlığını ve yoğunluğunu kayıt altına aldı.

Yetkililer, 2025 yılı envanter çalışmasından elde edilecek dataların, bölgedeki yaban hayatının korunması, izlenmesi ve idaresi faaliyetlerinde kullanılacağını bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda dehset baba oglunu tufekle oldurdu EIEQRhn5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mart, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dehşet: Baba, oğlunu tüfekle öldürdü

Kastamonu’da bir baba, evde tartışma yaşadığı oğlunu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Olayın ardından baba gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da merkeze bağlı Ballık Köyü’nde ikamet eden 67 yaşındaki E.G., henüz bilinmeyen bir sebepten ötürü 33 yaşındaki oğlu Murat Gökdağ ile tartışmadı yaşadı. Tartışmanın yerini kavgaya bırakması üzerine baba E.G., evde bulunan at tüfeğiyle oğluna ateş etti. Karın bölgesinden ağır yaralanan Murat Gökdağ, olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın ardından baba E.G. jandarma ekiplerince gözaltına alınırken, Cumhuriyet Savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması sonrasında Murat Gökdağ’ın cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin