Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2015 08:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta Unlu Mamuller Kursu Açılacak

ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü kapsamında Unlu Mamuller (Pasta Yapımı) kursu açılacağı bildirildi. Çalışma ve İŞ Kur İl Müdürü Gönül Demirsu yaptığı açıklamada, ”Unlu Mamuller (Pasta Yapımı) mesleğinde 20 kişilik kursa katılacak olan katılımcılar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden bir İş ve Meslek Danışmanı ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü temsilcilerince oluşturulacak olan komisyon tarafından belirlenecek olup, kursiyer seçimi 30.06.2015 tarihinde saat 11.00 de yapılacak ve eğitimler 1-7-2015-7-12-2015 tarihleri arasında Umut Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde eğitim yapılacaktır” dedi. Başvuruların 30 Haziran 2015 tarihinde sona ereceğini ifade eden Demirsu, şöyle dedi: “Açılacak olan kursa başvurular 18 Haziran’da başladı ve 30 Haziran’da sona erecek. Kurs haftada 5 gün (cumartesi-Pazar tatil) günde 6 saat ve eğitimin son iki günü 5 saat olup, 09.00-13.00 saatleri arasında uygulanacak olup, kursiyerler 18-50 yaş arasında en az ilköğretim mezunu olacaktır. Kursiyerlerin eğitimleri eğitici Arzu Yalçın tarafından verilecektir. Kurs 107 fiili gün, 157 takvim günü ve 640 saat sürecektir. Kurs programı ve kursiyer seçim sınav komisyon onayları Halk Eğitim Müdürlüğünce alınacak olup Katılımcılar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce belirlenecek dezavantajlı kişiler arasından seçilecektir."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin