ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde artan yoğun şikâyetler üzerine polis ekipleri ticari taksiler üzerinde denetim yaptı. Kdz. Ereğli ilçesinde vatandaşların ticari taksilerle ilgili şikâyetlerinin artırması üzerine trafik ekipleri bu gün sokak aralarında denetim yaptı. Yaklaşık bir saat boyunca yapılan denetimde 24 ticari taksinin evrakları ve taksimetresinin çalışıp çalışmadığı kontrol edildi. Yapılan kontrollerde eksik evrak ve taksimetresi çalışmayan 4 ticari taksiye toplam bin 200 TL para cezası kesildi. Vatandaşlar ticari taksilerin kiraya verilmesi yada asıl sahipleri yerine şoför çalıştırılması nedeniyle sorunlar yaşandığını belirterek, polisin denetimlerini daha da sıklaştırmasını istedi. Taksicilerin taksimetrelerini çalıştırmaması ve duraklara astıkları fiyatlar üzerinden yol taşımasından memnuniyet duyduklarını, ancak kaba davranışlarından da şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Vatandaşlar “Taksicilerin taksimetre çalıştırmamaları bizimde işimize geliyor. Taksimetre çalıştırsalar pahalıya gelecek. Ama şimdi duraklara sılan fiyatlar var. Nereye kaç paraya gideceğimizi önceden biliyoruz. Bundan memnunuz ancak kaba davranışlarından memnun değiliz. Yolda aşırı hız yapıyorlar, aniden yola çıkıyorlar, yüksek sesle müzik dinliyorlar. Baktığımızda da hep genç şoförler bunlar. Taksilerin asıl sahipleri taksisini ya kiraya veriyor yada şoför çalıştırıyor. Sorunda buradan kaynaklanıyor. Polisin denetimlerini daha da sıklaştırması gerekir” dedi.


Zonguldak’ta Taksilere Şok Denetim
TeknoKarabük’te geleceğin kaşifleri sahne aldı
Karabük’te düzenlenen TeknoKarabük Festivali’nde öğrenciler hazırladıkları teknoloji ve bilim odaklı projeleri sergiledi.
Yeni Mahalle Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından 352 takım ve 458 öğrenci, geliştirdikleri projelerle ziyaretçilerin karşısına çıktı. Etkinlikte öğrenciler dron, çizgi izleyen robot, mini sumo robot, robot futbol, afiş tasarımı, yapay zekâ ile video ve serbest proje kategorileri başta olmak üzere birçok alandaki çalışmalarını sergiledi. Teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin yeteneklerini ortaya koyduğu etkinlikte, yenilikçi fikirler ve özgün projeler büyük beğeni topladı.
Katılımcılar stantları dolaşarak öğrencilerin hazırladığı projeler hakkında bilgi aldı.
Programa Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Birol Cangı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


