Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, “Bilişim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Örgütlü Nitelikli Dolandırıcılık” yaptığı tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.
Yürütülen “Takipli Siber Suç Faaliyeti” kapsamında, olayla ilgili 9 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması için Zonguldak merkezli olarak İstanbul ve Bursa’yı kapsayan toplam 3 ilde, 9 ayrı adreste eş zamanlı olarak arama, yakalama ve el koyma operasyonu düzenlendi.
Operasyonlar sonucunda, tespit edilen 9 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin jandarmadaki sorgusu sürüyor.


0
Zonguldak’ta siber suç operasyonu: 9 şüpheli gözaltında
0
0
Çubuk demir yüklü tır devrildi, OSB yolu trafiğe kapandı
Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolunda meydana gelen trafik kazasında çubuk demir yüklü tır devrildi. Kaza nedeniyle yol bir süre çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır yol kenarına devrildi. Devrilmenin etkisiyle dorsede bulunan çubuk demirler yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kaza sonrası yolda araç kuyrukları oluşurken, ekipler trafiği alternatif güzergahlara yönlendirdi. Devrilen tırın kaldırılması ve yola saçılan demirlerin temizlenmesi için vinç destekli çalışma başlatıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

