karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
27 Ocak, 2015 09:21 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Zonguldak’ta Patpat Kazaları Masaya Yatırıldı

ZONGULDAK 'ta son 5 yılda patpat diye tabir edilen tarım araçlarının karıştığı 221 kazada 12 kişinin öldüğü, 501 kişinin de yaralandığı belirtildi. Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Kaymakamlığı tarafından ilçede meydana gelen patpat kazalarının önüne geçebilmek amacıyla daire müdürleri ve köy muhtarlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Alaplı jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, il genelinde son beş yılda meydana gelen yaşanan patpat kazalarına dikkat çekti. Son 5 yılda meydana gelen patpat kazasında 12 kişinin öldüğünü ve 501 kişinin yaralandığını belirten Balci, “Zonguldak genelinde 9 bin 784 'pat pat' var. Bu patpatlar asıl üretiminin amacı bahçe ve tarla işlerinde çapa makinesi olarak kullanılmasıdır. Ama maalesef bu araçlar yolcu taşınmasında da kullanılmakta, Bu tür araçların uygunluk belgeleri bulunmamasından dolayı trafik kuruluşlarınca tescil işleri de yapılmamakta. Karayollarına çıkarak yükümlülüklere uymayan kişilere 88 lira idari ceza kesilmektedir" dedi. Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar da köylerde "pat-pat" denilen tarım araçlarını en çok çocukların kullandığına dikkat çekerek, “Patpatları maalesef daha çok çocuklar. Bunda büyüklerimizin çocukların patpat kullanımına müsaade etmemesine kadar, bizim bu konuya alakalı itina göstermemiz, bizim bu konuyu takip etmemiz çok daha ehemmiyetli, bu araçlar arkasına 4- 5 kişi alınarak yolcu taşınıyor ve kazalar meydana geliyor. Biz bu konuda cezai işlemlere devam edeceğiz. Bizim sizlerden ricamız bu araçları çocukların kullanmaması ve ulaşım aracı kullanılmaması noktasında vatandaşımızı bilinçlendirmenizdir “ diye konuştu. Alaplı Kaymakamlık Toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, daire müdürleri, Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal ve köy muhtarları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin