Zonguldak’ta palamut fiyatları 75 TL oldu - Karabük Haber Postası
zonguldakta palamut fiyatlari 75 tl oldu yIaSLhj7 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta palamut fiyatları 75 TL oldu

Zonguldak’ta günlerdir denizlerde yaşanan bolluk nedeniyle 50 liradan satılan palamut tezgahlarda 75 liradan alıcı buldu. Palamuda ilginin devam etmesi gözlerden kaçmadı.

Esnaf Oktay Ertürk, “Şuanda palamut 75 liraya çıktı. Kayıklar az tuttu. Balık bolluğu var. Çinekop bolluğu çok. Vatandaş bu sene balık yiyecek. Daha düşer balık. Bu sene halka bedava balık yedireceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 8
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Nisan, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

EMEKÇİNİN SESİ MİSAK-İ MİLLİ MEYDANINDA YÜKSELECEK

Karabük’te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Safranbolu’da düzenlenecek yürüyüş ve mitingle kutlanacak. İşçiler, emekçiler, sendikalar ve vatandaşlar “Birlik, Dayanışma ve Mücadele” sloganıyla Misak-ı Milli Meydanı’nda buluşacak

Karabük’te bu yılki 1 Mayıs kutlamalarının adresi Safranbolu oldu. Emek ve dayanışmanın simgesi olan 1 Mayıs kapsamında düzenlenecek etkinlikte, işçiler, emekçiler, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar bir araya gelecek.

Kutlama programı, 1 Mayıs Cuma günü saat 16.30’da Sunal Tülbentçi Öğretmenevi önünde toplanmayla başlayacak. Buradan hareket edecek kortej, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Misak-ı Milli Meydanı’na kadar yürüyecek. Yürüyüşün ardından meydanda konuşmaların yapılacağı kutlama programı gerçekleştirilecek.

“HERKESİ SAFRANBOLU’YA BEKLİYORUZ”

1 Mayıs Komitesi Başkanı Ahmet Avdancı, bu yılki kutlamalara yalnızca Karabük’ten değil, çevre il ve ilçelerden de yoğun katılım beklediklerini söyledi. 1 Mayıs’ın sadece işçilerin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak dayanışma günü olduğunu vurgulayan Avdancı, şunları söyledi:

“İşçileri, emekçileri, emeklileri, çalışanları, gençleri, yaşlıları, kadınları ve erkekleri; kısacası tüm Karabük halkını 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına davet ediyoruz. Birlikte daha güçlü olduğumuzu göstermek ve emeğin değerini hep birlikte vurgulamak için herkesi Safranbolu’ya bekliyoruz.”

HAYAT PAHALILIĞI GÖLGESİNDE 1 MAYIS

1 Mayıs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor. Bu yılki kutlamaların odağında, artan hayat pahalılığı, enflasyon karşısında eriyen ücretler ve çalışma koşullarındaki sorunlar yer alıyor. Birçok ilde sendikalar ve sivil toplum kuruluşları tarafından etkinlikler düzenleniyor.

1 MAYIS’IN KÖKENİ

1 Mayıs’ın kökeni, 19. yüzyılın sonlarında ABD’de işçilerin “8 saatlik iş günü” talebiyle başlattığı mücadeleye dayanıyor. 1886’daki Haymarket Olayları’nın ardından 1889’da Paris’te toplanan İkinci Enternasyonal, 1 Mayıs’ı “Uluslararası İşçi Bayramı” ilan etti.

Türkiye’de ilk resmi kutlamalar 1923’te yapıldı. Ancak 12 Eylül 1980 Darbesi’nin ardından 1 Mayıs 1981’den itibaren uzun yıllar yasaklandı ve resmi tatil olmaktan çıkarıldı. 2009 yılında yeniden resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs, 2010’dan bu yana “Emek ve Dayanışma Günü” adıyla kutlanıyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin