Reklam
Reklam
zonguldakta orman yanginlarina karsi egitim seferberligi nMHSXb66
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta orman yangınlarına karşı eğitim seferberliği

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü’nde, 2025 yılı orman yangınlarıyla çaba iş başı eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerde yangınla gayrette misyon alacak tüm işçi, dönem öncesi kapsamlı bir hazırlıktan geçirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Orman Yangınlarıyla Çaba Şube Müdürü Ersan Kabakçı tarafından verilen eğitime, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Suat Ataş, işletme müdür yardımcısı, işletme şefleri, orman koruma memurları, yangın personelleri ve iş makinesi operatörleri katıldı.

Eğitim programında yangın öncesinde alınacak önlemler, yangın esnasında uygulanacak müdahale metotları ve yangın sonrası yapılacak süreçler ayrıntılı biçimde ele alındı. İştirakçilere ayrıyeten, orman yangınlarında iş güvenliği, kullanılan yangın ekipmanlarının bakımı, dönem öncesi hazırlıkların nasıl yapılacağı, erken müdahalenin kritik değeri, gelen ihbarlara anında ve yanlışsız müdahale sistemleri ile ihbarların kıymetlendirme süreçleri konusunda bilgi verildi.

Orman yangınlarının idaresi sırasında tertip ve haberleşmenin nasıl sağlanacağına dair uygulamalı örneklerle desteklenen eğitimde, işçinin sahip olduğu yasal sorumluluklar ve karşılaşabileceği türel yaptırımlar da aktarıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangın dönemi başlamadan evvel gerçekleştirilen bu çeşit eğitimlerle hem can güvenliğini muhafazayı hem de tabiata verilecek ziyanı minimuma indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin