TÜİK’in yayımladığı Konut Satış İstatistiklerine nazaran Zonguldak’ta 2025 yılı Nisan ayında 575 konut satıldı. Geçen yılın tıpkı ayında bu sayı 366 olarak kaydedilmişti. Böylelikle kentte yıllık bazda konut satışlarında yüzde 57’yi aşan bir artış gerçekleşti.
Türkiye genelinde Nisan ayında 118 bin 359 konut satışı yapılırken, Zonguldak’taki artış dikkat çekti. Yılın birinci dört ayına bakıldığında da yükseliş eğilimi göze çarpıyor. Ocak ayında 566, Şubat’ta 543, Mart’ta ise 470 konut satışı yapılmıştı. Nisan ayındaki 575 satışla birlikte son dört ayın en yüksek sayısına ulaşıldı.
Zonguldak’ta konut satışları geçen yılın yaz aylarında da artış göstermişti. Temmuz 2024’te 594, Ağustos’ta 556 ve Eylül’de 717 konut satılmıştı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ise satışlar sırasıyla 773, 777 ve 1030’a yükselmişti.
Zonguldak’ta konut satışlarının yılın ikinci yarısında da yüksek seyretmesi bekleniyor.
Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı
Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.
Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.
Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.
Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.
Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.
Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.
Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı. Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.
Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.