Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta jandarma ve polisin denetimleri sürüyor

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı, 10-16 Mart 2025 tarihleri ortasında vilayet genelinde gerçekleştirdiği uygulamalar ve faaliyetlerle güvenlik operasyonlarını sürdürdü.
Aranan şahıslara yönelik kontrollerde 5 yıla kadar mahpus cezası bulunan 8 şahıs, 5-10 yıl mahpus cezası bulunan 2 şahıs ve 10 yıl üzeri mahpus cezası bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 11 kişi cezaevine gönderildi. Genel toplamda ise 69 aranan şahıs yakalandı.
Ayrıca, okul ve etrafı kontrollerinde 110 okul, 601 kişi, 20 metruk bina ile 99 umuma açık yer denetim edilirken, 82 servis aracı da denetlendi.
Maden ocaklarında yapılan kontrollerde 15 ocak denetim edilirken, ihbar edilen 4 tespit edildi. 10 ocak gruplarca kapatıldı. Ele geçirilen kömür gereçleri ortasında 3 ton kömür, 3 vagon ve 9 vinç ile 205 metre ray ele geçirildi.
Trafik kontrollerinde ise 681 uygulama gerçekleştirildi. Bu kapsamda 20 bin 804 araç ve 14 bin 140 kişi denetim edildi.
Operasyonlar sırasında 7 tabanca, 4 yivli-yivsiz tüfek ve 3 tüfek fişeği ele geçirildi.

Uyuşturucuyla gayret sürüyor
Uyuşturucu unsur operasyonlarında 16 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklandı. Ele geçirilen materyaller ortasında 29.55 gram metamfetamin, 13.72 gram sentetik kannabinoid, 6 gram bonzai, 14 gram kokain, 1.20 gram esrar, 18 gram kubar esrar, 11 adet sentetik ecza hap, 15 gram kenevir bitkisi tohumu, 10 uyuşturucu kullanma aparatı ve 14 gram sıvı aparat yer aldı.

Düzensiz göçle mücadele
Düzensiz göç kontrollerinde 1 uygulama yapılırken, 14 kişi sorgulandı. Sorgulanan yabancı şahıs sayısı ise 8 olarak belirtildi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı, vilayet genelinde güvenliği sağlamak ve kabahatle uğraş etmek için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kartalkaya’daki yangın faciasına ilişkin tutuklu bulunan itfaiye eri tahliye edildi

Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybettiği soruşturma kapsamında tutuklu bulunan itfaiye eri, orta karar sonrası isimli denetim koşuluyla tahliye edildi.
Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’in restoran kısmında 21 Ocak gece saatlerinde çıkan yangında 78 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan facianın akabinde başlatılan soruşturma kapsamında 41 kuşkulu gözaltına alınırken; ortalarında otel sahibi Halit Ergül, otelin genel müdürü ve aynı zamanda otel sahibi Ergül’ün damadı Buyruk Aras, Halit Ergül’ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül, kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, Vilayet Özel Yönetim Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İtfaiye Müdürü Kenan Coşkun, itfaiye eri İrfan Acar, Bolu Belediye Lider Yardımcısı Sedat Gülener, Bolu Vilayet Özel Yönetimi Ruhsat Müdürü Yeliz Erdoğan, Seben Vilayet Özel Yönetim Müdürü Mehmet Özel ve elektrik teknisyeni Muharrem Şen’in de bulunduğu 28 kuşkulu tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan itfaiye eri İrfan Acar, avukatın itirazı üzerine verilen orta karar sonrasında isimli denetim kaidesiyle tahliye edildi. Olaya ait tutuklu sayısı 19’a düştü.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.