Karabük'te Polis evi istikametindeki Fatih Caddesi tek yön oldu - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:28
Güneş 06:53
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:03
Yatsı 20:23
İftara kalan --:--
tel
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2026 16:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Polis evi istikametindeki Fatih Caddesi tek yön oldu

Karabük Valiliği koordinesinde, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında trafik düzenlemesine gidildi.

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 12. maddesi ile Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 17 ve 18. maddeleri gereğince İl Trafik Komisyonu’nun 2026-7 sayılı kararı doğrultusunda Fatih Caddesi’nde yeni uygulama başlatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan teknik değerlendirmede, Fatih Caddesi’ndeki eğimin yüksek olması nedeniyle Atatürk Bulvarı’na bağlantının sağlıklı şekilde sağlanamadığı, ayrıca cadde üzerinden ana yola katılımda Safranbolu ve Ankara istikametine gitmek isteyen araçlar için örülme (katılım) mesafesinin yetersiz olduğu ve bunun trafik can ve mal güvenliği açısından risk oluşturabileceği belirtildi.

Bu doğrultuda Fatih Caddesi’nin, Polis Evi istikametinden Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönüne doğru tek yönlü olarak kullanılmasına karar verildi.

Yetkililer, sürücülerin yeni trafik düzenlemesine uymaları ve trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cscs
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
16 Mart, 2026 14:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Belediye-İş Sendikası’na TİS yetkisi yeniden verildi

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, Karabük Belediyesi Personel A.Ş. çalışanlarını yakından ilgilendiren önemli bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Düzyer, bir süredir belirsizlik içinde devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin sonuçlandığını ve yetkinin yeniden Belediye-İş Sendikası Karabük Şubesi’ne verildiğini açıkladı.

Düzyer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yetkilendirme ile Karabük Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları adına toplu iş sözleşmesi yapma yetkisinin tekrar sendikalarına verildiğini belirtti. Alınan kararın, emekçilerin örgütlü mücadelesinin ve sendikal hakların korunmasının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Belediye-İş Sendikası olarak üyelerinin haklarını korumaya devam edeceklerini vurgulayan Düzyer, adil ve sürdürülebilir bir toplu iş sözleşmesi için mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini dile getirdi.

Açıklamasında Karabük Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan ve henüz sendikaya üye olmayan işçilere de çağrıda bulunan Düzyer, tüm emekçileri haklarını daha güçlü savunabilmek ve birlik ile dayanışmayı büyütmek adına Belediye-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

Düzyer, birlikten doğan güçle emeğin hakkını savunmaya, çalışma barışını sağlamaya ve çalışanların kazanımlarını büyütmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin