Zonguldak’ta jandarma ve emniyetten ortak huzur operasyonu - Karabük Haber Postası
zonguldakta jandarma ve emniyetten ortak huzur operasyonu cOvK2TLD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta jandarma ve emniyetten ortak huzur operasyonu

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafından 30 Haziran-6 Temmuz 2025 tarihleri ortasında gerçekleştirilen uygulama ve faaliyetlerin bilançosu açıklandı. Bir hafta boyunca süren kontrol ve operasyonlarda toplam 61 aranan şahıs yakalanırken, uyuşturucu unsur, silah ve kaçak gereçler ele geçirildi.

Yapılan açıklamaya nazaran mahpus cezasına nazaran aranan 17 kişi, tabir için aranan 39 kişi olmak üzere toplam 61 şahıs yakalandı. Vilayet genelinde yapılan 550 trafik uygulamasında 17 bin 149 araç denetim edilirken, 15 bin 969 kişi denetlendi.

Kaçak maden ocaklarına yönelik kontroller de sürdü. 14 farklı noktada yapılan denetimlerde 6 kaçak ocak imha edilirken, 172 metre ray ve 1 adet vinç ele geçirildi.

Uyuşturucu ile gayret kapsamında 14 farklı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 1 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklandı. Ayrıyeten 1 adet isimli denetim kararı verildi. Ele geçirilen hususlar ortasında 22,61 gram metamfetamin, 9,05 gram skunk, 260 gram sentetik kannabinoid, 56 adet sentetik ecza, 5,18 gram kokain, 22,98 gram esrar, 1.186 gram kenevir tohumu, 3 adet uyuşturucu aparatı ve 1 adet uyuşturucu-uyarıcı unsur içerdiği bedellendirilen peçete yer aldı.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan denetimlerde 8 adet tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 21 adet tabanca fişeği, 4 adet yivli-yivsiz tüfek ve 7 adet tüfek fişeği ele geçirildi.

Yapılan sistemsiz göç uygulamasında 680 kişi sorgulandı. Bunlardan 19’unun yabancı asıllı olduğu belirlendi.

Zonguldak’ta huzur ve güvenliğin sağlanması için İl Emniyet Müdürlüğü ile Vilayet Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen kontrollerin aralıksız sürdürüleceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
madende elektrik akimina kapilan isci hayatini kaybetti mGtdqqev
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Madende elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Zonguldak’ta özel bir maden ocağında yaşanan olayda 42 yaşındaki maden işçisi Suat Kulakçı, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. İşçinin emekliliğine ise 1 ay kaldığı ortaya çıktı.

Zonguldak’ın Asma Mahallesi’nde faaliyet gösteren özel bir maden ocağında çalışan Suat Kulakçı (42), elektrik çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Meydana gelen kazanın ardından bölgeye sevk edilen 112 Acil Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Kulakçı’ya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kulakçı, ambulansla hemen Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. İşçinin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı.

Kulakçı’nın emeklilik işlemlerine hazırlandığı ve yaklaşık bir ay sonra emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin