Zonguldak’ta ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı - Karabük Haber Postası
zonguldakta ilk hac kafilesi dualarla ugurlandi ZA7BdjPv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının 2025 Yılı Hac Tertibi kapsamında kutsal topraklara gidecek olan Zonguldaklı hacı adayları, düzenlenen merasimle uğurlandı. Uzun Mehmet Camii’nde gerçekleştirilen programa hacı adaylarının yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Vilayet Müftülüğü yetkilileri hac ibadetinin manevi değerine dikkat çekerek, hacı adaylarına güzel seyahatler diledi. Dualar eşliğinde kutsal seyahate çıkan hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşırken vakit zaman duygusal anlar yaşandı. Zonguldak Vilayet Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bu kutlu seyahatte dualarınızda memleketimizi, milletimizi ve tüm mazlum coğrafyaları unutmayın” tabirlerine yer verildi. Hacı adayları Medine ve Mekke’deki ibadetlerinin akabinde geri dönecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
26 Mart, 2026 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0

KARÇEL Emekçileri TİS süreci hakkında bilgilendirildi

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Karçel AŞ bünyesinde devam eden toplu iş sözleşmesi sürecine ilişkin çalışanlara bilgilendirmede bulundu.

Karçel AŞ’de gerçekleştirilen toplantıda, devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin son durumu ele alındı. Şube Başkanı Kenan Yılmaz, süreç hakkında emekçilere detaylı bilgi vererek, yürütülen müzakerelerde gelinen aşamayı paylaştı.

Başkan Yılmaz konuşmasında, işçilerin haklarını korumak ve geliştirmek adına sürecin titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi kararlılıkla devam ettiriyoruz. Amacımız, üyelerimizin emeğinin karşılığını en iyi şekilde almasını sağlamak” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca çalışanların talepleri dinlenirken, süreçle ilgili merak edilen sorular da yanıtlandı. Sendika yönetimi, şeffaf bir şekilde yürütülen görüşmeler hakkında düzenli olarak bilgilendirme yapılmaya devam edileceğini vurguladı.

Karçel emekçileri ise yapılan bilgilendirme toplantısından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, sürecin birlik ve dayanışma içerisinde tamamlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin