blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde meydana gelen iki farklı trafik kazasında 2 kişi hafif halde yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran birinci kaza, Başlarkadı Kocabıçaklar mevkisinde yaşandı. Şimdi şoförü ve plakası belirlenemeyen araba, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda denetimden çıkarak kaza yaptı. Kazada şoför ile yanında bulunan yolcu hafif halde yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sıhhat takımlarınca hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
İkinci kaza ise Çaydeğirmeni mevkisinde meydana geldi. Yolcu otobüsü ile beton mikserinin çarpıştığı kazada ölen ya da yaralanan olmadı, araçlarda maddi hasar oluştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te muhtemel eğitim süresi Türkiye ortalamasının üstüne çıktı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 yılı Beklenen Eğitim Mühleti (MES) datalarına nazaran, Karabük 19,0 yıl ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir bedele ulaştı.
TÜİK tarafından yayımlanan datalara nazaran, 2024 yılında Türkiye genelinde bir bireyin eğitim sistemine girişinden itibaren örgün eğitim müddetinde geçirmesi mümkün mühlet 17,2 yıl olarak hesaplandı. Karabük ise 19,0 yıl ile İstanbul’la birlikte en yüksek MES bedelini paylaşarak dikkat çekti.
Karabük’te cinsiyet eşitliği endeksi okul öncesinde 0.98, ortaokulda 1.0, yükseköğretimde ise 1.06 olarak belirlendi.
Karabük’ün olası eğitim müddetinde Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans göstermesi, ilin eğitimde kalıcılık ve devamlılık açısından öne çıktığını gösteriyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.