karabuk
İmsak 05:56
Güneş 07:21
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:44
Yatsı 20:03
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
zonguldakta dogurganlik hizi azaliyor 2024te dogan bebek sayisi 4 bin 90 oldu 8enMABPj
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta doğurganlık hızı azalıyor; 2024’te doğan bebek sayısı 4 bin 90 oldu

Zonguldak’ta 2024 yılında canlı doğan bebek sayısı 4 bin 90 olarak kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı doğum istatistiklerine nazaran, kentte toplam doğurganlık suratı ise 1,15 çocuk düzeyine geriledi. Bu oran, Türkiye ortalamasının epey altında kalırken, Zonguldak’ı en düşük doğurganlık suratına sahip on vilayet ortasında yer aldı.
Zonguldak; Bartın ve Eskişehir’den sonra en düşük doğurganlık suratına sahip 3. vilayet oldu. Datalara nazaran 2024’te toplam doğurganlık suratının en düşük olduğu vilayet Bartın ve Eskişehir oldu. Her iki vilayette de bayan başına düşen çocuk sayısı 1,12 olarak kaydedildi. Zonguldak ve Ankara 1,15 çocukla üçüncü sırayı paylaşırken, İzmir’de bu oran 1,17 olarak açıklandı.
Zonguldak’ta 2019 yılında 5 bin 494 olan canlı doğum sayısı, 2024’te 4 bin 90’a kadar geriledi. 2019’da 1,39 olan doğurganlık suratı her yıl düşerek bugünkü düzeye indi.
Zonguldak’ta annenin eğitim seviyesine nazaran doğurganlık suratı değişimleri de ayrıyeten takip edildi. 2024 yılında ilkokul mezunu 2,44; ilköğretim, ortaokul yahut dengi okul mezunu 1,68, lise yahut dengi okul mezunu 1,13 iken yüksek öğretim mezunu 1,14 olarak açıklandı.
Veriler, Sağlık Bakanlığı ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün aktüel idari kayıtlarıyla revize edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 1 ilcede okullar tatil edildi IhhCxjSY
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bolu’da 1 ilçede okullar tatil edildi

Bolu’nun Gerede ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Gerede Kaymakamlığı, ilçe genelinde devam eden yoğun kar yağışı üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tedbir alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; 27 Şubat Cuma günü, resmî ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri, motorlu taşıt sürücü kursları ve Kur’an kursları dahil) eğitim-öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamile ve engelli personel ile çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden kadın personel aynı gün idari izinli sayılacaktır. Ancak sağlık ve güvenlik birimleri başta olmak üzere 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin