blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta deniz suyu kalitesi takip altında

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığına bağlı Etraf Sıhhati ünitesinde vazifeli sıhhat işçileri tarafından vilayet genelinde halkın ağır olarak kullandığı yüzme alanlarında deniz suyu numuneleri aldı.
Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığı Etraf Sıhhati takımlarının almış olduğu su numuneleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdür Vekili Dr. Bilal Cin yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:
"Tatile çıkmak isteyen vatandaşlarımız yuzme.saglik.gov.tr adresinden buradaki tüm plajlarla ilgili bilgilere ulaşabilir. Bu siteden, plajın kum ya da çakıl olup olmadığı, pozisyonu, derinliği, kıyı uzunluğu, engelli erişimi, otopark durumu, kamp alanı olup olmadığı üzere birçok bilgiye ulaşılabiliyor. Tıpkı vakitte kusursuz, güzel orta ve berbat sınıflandırması içerisinde alınmış olan numunelerin birebir sonuçlarını tüm şeffaflığıyla yıllara nazaran görülebiliyor. "
En yakın sıhhat kuruluşu, hangi sıhhat kuruluşuna yakın bilgisinin de yer aldığını tabir eden Dr. Bilal Cin, "Karadeniz Bölgesi için belirlenmiş olan yüzme dönemi 15 Haziran-15 Eylül tarihleri ortasında Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce belirlenen takvim doğrultusunda her 15 (on beş) günde bir olmak üzere kıyı şeridinde 23 adet yüzme suyu noktasından numune alma çalışmaları Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüzce yapılmaktadır. Yapılan tahliller sonucunda, deniz suyunun kalite standartlarına uygun olup olmadığı belirlenmektedir. Her numune ayrıntılı bir halde kıymetlendirerek sonuçlar yuzme.saglik.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır."

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Temmuz, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kömürlükte çıkan yangın paniğe neden oldu

Zonguldak’ta bir kömürlüğü alevler sardı. Yangın, itfaiye gruplarının vaktinde müdahalesiyle söndürüldü. Olayda can kaybı yaşanmazken kömürlük kullanılamaz hale geldi.
Olay, öğlen saatlerinde Birlik Mahallesi Güzelsu Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, bir apartmana ilişkin kömürlükte şimdi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ağır dumanların yükselmesi üzerine mahalle sakinleri durumu çabucak 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese sıhhat, polis ve itfaiye grupları sevk edildi. Kısa müddette olay yerine ulaşan itfaiye grupları, alevlere müdahale ederek yangını büyümeden denetim altına aldı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, kömürlük büsbütün kullanılamaz hale geldi.
Polis takımları, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.