Zonguldak’ta jandarma ve emniyet ekiplerinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği operasyonlarda, kaçak olarak işletildiği tespit edilen 5 maden ocağı imha edilerek kullanılamaz hale getirildi.
Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 23-29 Mart tarihleri arasında kaçak maden ocaklarına yönelik geniş kapsamlı denetim ve operasyonlar yürütecek. Kent genelinde belirlenen stratejik noktalarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen faaliyetlerde, toplam 10 farklı noktada detaylı kontroller yapıldı.
Ekiplerin saha çalışmaları neticesinde, ruhsatsız ve güvenlik önlemlerinden yoksun şekilde işletildiği belirlenen 5 kaçak maden ocağı tespit edildi. Söz konusu ocaklar, ilgili mevzuat çerçevesinde imha edilerek faaliyetlerine son verildi. Yetkililer, bu tür kaçak faaliyetlerin hem çalışanların can güvenliğini tehlikeye attığını hem de çevreye ciddi zararlar verdiğini vurgulayarak, denetimlerin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceğini bildirdi.
Detaylı inceleme başlatan güvenlik güçleri, kaçak ocaklarla ilgili yasal süreci sürdürüyor.


Zonguldak’ta 7 günde 5 ruhsatsız maden ocağı imha edildi
Gölcük Tabiat Parkı bayram sonrası sessiz güzelliğine büründü
Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı, bayram yoğunluğunun ardından huzur dolu atmosferine geri döndü. Gökyüzünün göl yüzeyine yansımasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri mest etti.
Türkiye’nin en önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olan ve ’tabiatın kalbi’ olarak nitelendirilen Bolu’daki Gölcük Tabiat Parkı, Kurban Bayramı tatilinde on binlerce tatilcinin akınına uğradı. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin oluşturduğu tatil yoğunluğunun bitmesiyle doğa harikası parkta sessizlik hakim oldu. Çam ormanlarının arasındaki saklı cennet kalabalığın çekilmesiyle o bilindik “soft” güzelliğine büründü. Rüzgarsız havada gökyüzünün maviliği ve ağaçların yeşil tonlarının göl yüzeyine yansımasıyla ortaya çıkan eşsiz manzara görenleri mest etti.

