karabuk
İmsak 05:44
Güneş 07:08
Öğle 13:06
İkindi 16:18
Akşam 18:53
Yatsı 20:13
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
30 Ocak, 2015 09:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

Zonguldak’ta 500 Geçici İşçi Alınacak

ZONGULDAK İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü tarafından Toplum Yararı'na Program kapsamında çalıştırılmak üzere Zonguldak'ta 500 kişilik kontenjan tahsisi gerçekleştirildi. İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, program kapsamında alınacak işçilerin il genelinde çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda çevre düzenlemesi gibi bir çok alanda çalıştırılacağı belirtildi. İl genelinde Milli Eğitim Müdürlükleri 220, belediye başkanlıkları 200, il müftülüğü 25, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 25, kaymakamlıklar 15, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 5 olmak üzere alınacak 500 kişi için 30 Ocak ila 9 Şubat 2015 tarihleri arasında başvurular başlayacak. Program hakkında açıklama yapan İş-Kur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu ise "Genel Müdürlüğümüzce İlimize Toplum Yararına Program kapsamında çalıştırılmak üzere 500 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. Bu kapsamda Zonguldak ili ve ilçelerinde çalıştırılmak üzere toplam 500 kişilik geçici işçi alımı yapılacak olup bu kişiler, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri ,restorasyon , tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalıştırılacaktır. Program süresince katılımcılar 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılacak olup ,asgari ücret üzerinden aylık ödemeleri ile SGK prim ödemeleri yapılacaktır. Başvuru şartları Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmaktır. Bu kapsamda 15/02/2015-15/06/2015 tarihleri arasında çalıştırılmak üzere il genelinde Milli Eğitim Müdürlükleri 220, Belediye Başkanlıkları 200, İl Müftülüğü 25, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 25, Kaymakamlıklar 15, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 10, Orman Bölge Müdürlüğü 5 geçici işçi alacaktır. Başvurular 30.01.2015-09.02.2015 tarihleri arasında Merkezde Zonguldak Çalışma ve iş Kurumu İl Müdürlüğünden, ilçelerde kaymakamlıklardan yapılacak olup, çalışacak kişiler noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlenecektir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
kastamonuda yogun kar yagisi araclar yolda mahsur kaldi hN1C7xOK
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Kastamonu’da yoğun kar yağışı: Araçlar yolda mahsur kaldı

Kastamonu’da etkili olan yoğun kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda mahsur kaldı. Yolda kalan araçlar sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Kastamonu’da akşam saatleri itibarıyla etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kastamonu-İnebolu karayolu Oyrak mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle bazı araçlar yolda kaldı. Yolun iki şeridinde de tır ve kamyonların yolda mahsur kalması sebebiyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Karayolları ekipleri ulaşımın yeniden sağlanabilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yolda kalan bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Oyrak geçidinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü. Jandarma ekipleri de ulaşımın aksamaması için seferber oldu.
Karayollarına bağlı ekipler ise Oyrak mevkiinde hem kar kürüme hem de tuzlama çalışması yürüterek yolda mahsur kalan araçlara yardım ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin