Zonguldak’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 99. yıl dönümü kutlandı - Karabük Haber Postası
zonguldakta 1 temmuz denizcilik ve kabotaj bayrami 99 yil donumu kutlandi CVHEQ869
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Temmuz, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 99. yıl dönümü kutlandı

Zonguldak Valiliği önünde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında merasim düzenlendi.

Valilik önündeki çelenk sunma programı düzenlendi. Merasime; Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, İl Ulusal Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Bölge Liman Lideri Ahmet Mert ve liman işçileri katıldı.

Törende Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi. Hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde günün mana ve kıymetini belirten konuşmayı Zonguldak Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert yaptı.

Ahmet Mert yaptığı konuşmada “Bugün burada, maviyle yeşilin kucaklaştığı, emeğin ve denizin kenti Zonguldak’ta, çok manalı bir gün vesilesiyle birlikteyiz. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun.

Kazanılan bağımsızlık uğraşının değerli sembollerinden biri olan Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe girmiştir. Bu Kanun, sırf denizlerimizdeki egemenliğimizi değil, birebir vakitte ekonomik bağımsızlığımızı da taçlandıran bir adımdır. Kendi limanlarımızda, kendi bayrağımızla, kendi gemilerimizle seyrüsefer hakkı elde etmiş olmamız; bir milletin ayağa kalkışının, kendi sularında kendi geleceğini belirleyişinin sözüdür. Zonguldak, denizle kurduğu kadim bağla bu kutlu tarihte her vakit ön saflarda yer almıştır. Taşkömürünün karasından Karadeniz’in maviliğine uzanan bu kent hem yerin altındaki emeğiyle hem de denizcilikteki kararlılığıyla Türkiye’nin üretkenliğine katkı sunmaya devam etmektedir. Karadeniz doğalgazının Filyos’ta karaya çıkarılması da yalnızca Zonguldak’ımız için değil tüm Ülkemiz için bir iftihar kaynağıdır.

2024 yılında, Zonguldak Limanlarında 11.966,306; Karadeniz Ereğli Limanlarında 9.832,541 ton ile Zonguldak Vilayetinde toplam 21.798.847 ton yük tahmil-tahliyesi yapılmıştır. Bu açıdan Zonguldak, Karadeniz’de birinci, tüm Türkiye’de ise vilayetler bazında sekizinci durumdadır. Bugün, Kabotaj Bayramını kutlarken sırf geçmişi anmıyor, birebir vakitte denizcilik alanında daha güçlü bir geleceğinin temellerini nasıl atacağımızı da konuşuyoruz. Kıymetli Zonguldaklılar, bizler emeğin başşehri Zonguldak’ta denizcilik kültürünü daha da büyütecek; çocuklarımıza denizi sevdirerek, gençlerimizi denizcilik alanlarında eğitimle ve fırsatla destekleyerek bu bayramın ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda kar yagisi etkili oluyor 2UjCnp7d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da kar yağışı etkili oluyor

Çorum’un Alaca ilçesinde kar yağışı etkili oluyor. Kar sebebiyle bazı sürücüler yolda kalırken, ekipler küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum’un Alaca ilçesinde hava sıcaklığının yüksek rakımlı bölgelerde sıfırın altına düşmesinin ardından kar yağışı etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle bazı ağır tonajlı araçlar yollarda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri ise kar yağışının ardından küreme çalışması başlattı.

Kar yağışının gece boyunca bölgede etkili olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin