Karabük Postası tarafından
24 Şubat, 2015 08:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Zonguldaklı Öğrenciler Klasik Müzikle Buluşuyor

ZONGULDAK Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi arasında gerçekleşen protokol ile Zonguldaklı öğrencilere yönelik sosyal sorumluluk projesi hayata geçiyor. ‘Zonguldaklı Çocuklar Klasik Müzikle Buluşuyor’ başlıklı proje, ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören çocuklara yeni bir deneyim sağlayacak. Proje kapsamında Zonguldak’ın kültür-sanat hayatına başarılı çalışmalarıyla katkıda bulunan BEÜ Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından oluşan Akademik Oda Müziği Topluluğu Zonguldak’taki ilk ve orta dereceli okullarda konserler verecek. Proje ile Zonguldaklı çocukların çağdaş bir birey olma yolunda sanatsal anlamda her yönden yetiştirilmeleri ve kendilerini geliştirmelerine destek olmak, öğrencilerin enstrüman çalmaya yönelmelerine katkıda bulunmak, enstrüman eğitimi yoluyla kendilerini ifade etme, çalışma disiplini ve alışkanlığı ve kazanma ve sorumluluk alma bilinçlerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Okullarda verilecek açıklamalı konserlerle öğrencilerin klasik müzik konusunda farklı bir deneyim kazanmaları sağlanacak. Konserlerle Zonguldaklı çocukları klasik müzikle buluşturarak müziğe olan ilgilerini artırmak, keman, viyola, viyolonsel, yan flüt, obua gibi enstrümanları öğrencilere tanıtmak, geleceğin bilinçli dinleyicileri ile sanatçıları olabilecek çocukların içlerindeki potansiyeli ve yeteneklerin ortaya çıkarılması hedefleniyor. Zonguldak Valisi Ali Kaban ile birlikte projeyi imzalayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Valimize teşekkür ediyorum. Üniversiteyi her alanda Zonguldakla buluşturduğu için gerçekten çok önemli bir proje. Bu anlamda konservatuar müdürümüze ve Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Valimize de bu fırsatı bize verdikleri için şükranlarımı sunuyorum ve teşekkür ediyorum” dedi. Zonguldak Valisi Ali Kaban ise “Sadece bu projede değil. Bütün projelerde çalışan katkı veren üniversitemizin değerli elemanlarına, bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Sanat ve sanatın içerisinde de özellikle müzik, insanları bir araya getiren, birleştiren bir öğedir. Müzik üzerinden insanları bir araya getirebiliriz. Bu bir araya gelişe bu gün gerek ülkemiz, gerek dünya her zamankinden daha çok muhtaç. Bunu da sağlamak üzere çok gayretleri oldu. Kendisinin de özel bir ilgisi olduğunu biliyorum. Çocuklarımızla buluşturulması aşamasındaki düşünceler bize çok cazip geldi” diye konuştu. Protokol töreninde İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ile BEÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü de hazır bulundu. Kömürcü, projenin detayları hakkında gazetecilere bilgiler aktardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kastamonu’da ‘huzur’ uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı

Kastamonu’da İl Emniyet Müdürlüğü takımlarınca gerçekleştirilen eş vakitli huzur uygulamasında 2 bin 888 kişi sorgulandı ve 54 iş yeri denetlendi.
Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürlüğüne bağlı 37 takım, 174 çalışanın iştirakiyle, eş vakitli olarak 14 farklı noktada "Kastamonu Huzur" uygulaması gerçekleştirildi. Vilayet merkezinde düzenlenen kontrollerde 2 bin 888 şahıs, 54 umuma açık işyeri ile 789 araç ve şoförü denetlendi.
Yapılan kontrollerde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıyeten arama kaydı bulunan 2 kuşkulu de yakalandı. "Kastamonu Huzur" uygulaması öncesince gruplarla bir ortaya gelen Kastamonu Vilayet Emniyet Müdürü Tamer Taş, oluşturdukları 37 grup ve 174 işçi ile kontrol gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kastamonu Emniyet Müdürlüğü olarak şu ana kadar tesis edilen inanç hissinin devamı, halkın huzur ve itimadı için uygulamayı başlatacaklarını belirten Taş, "Trafik güvenliği, terörle gayret, narkotik cürümlerle uğraş ve aranan şahısların yakalanması için topyekun ve bütün gücümüzle bir uygulama başlatacağız. Bu uygulamada maksadımız halkın huzuru, devlete olan itimadı ve şu ana kadar tesis edilmiş olan itimat hissinin sürekliliğini sağlamaktır. Emelimiz cürmü işlenmeden önlemek" biçiminde konuştu.
Taş, takımlardan uygulama esnasında kendi güvenliklerini azami ölçüde sağlamalarını isteyerek, "Sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Allah’a emanet olun. Allah ayağınıza taş değdirmesin" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin