Zonguldak il merkezi ve Kdz. Ereğli ilçesinde Kafes operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü tutuklandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u ise adli kontrolle serbest bırakıldı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda Zonguldak il merkezinde 11 şüpheli, Ereğli ilçesinden 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 31 ille eş zamanlı düzenlenen organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda tabanca, tüfek ve mermi ele geçirildi.
Operasyon neticesinde şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 10 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet tüfek, 6 adet kesici ve delici alet ile 103 adet mermi ele geçirildi. Zonguldak’ta yakalanan 11 şüpheliden 3’ü ifadelerinin ardından savcılıkça serbest bırakılırken 8’i sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. 8 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kdz. Ereğli ilçesinde gözaltına alınan 7 şüpheliden 2’si savcılıkça serbest bırakılırken 5’i Kdz. Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi. 5 şüpheli de sevk edildikleri nöbetçi mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı.


Zonguldak ve Kdz. Ereğli’deki Kafes operasyonunda 3 tutuklama
Çok Programlı Lise’den bilim fuarı
Devrek’in Çaydeğirmeni Beldesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenciler hünerlerini sergilediler.
Zonguldak’ın Devrek İlçesine bağlı Çay eğirmeni Beldesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı programı davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Düzenlenen programa saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterileri ve şiirlerin okunmasından sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Okula verdiği desteklerden dolayı İş İnsanı Mithat Çanakçı’ya okul idaresi tarafından teşekkür plaketi takdim edildi
Çaydeğirmeni Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sergilenen ve 2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında hayata geçirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı etkinliği Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştiril yakın ilgi gördü.20 proje ve 8 kategorinin yer aldığı bilim şenliğinde öğrenciler tarafından hayata geçirilen görseller davete gelenler tarafından büyük beğeni kazandı.
Düzenlenen etkinliğe; Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya, İlçe Müftüsü Murat Mutlu, İş İnsanı Mithat Çanakçı,Okul Müdürü Musa Eren ile çok sayıda davetli katıldı.

