USD49,53+%0,11EUR55,57−%0,14ALTIN6.616,62−%0,28

Zonguldak’ta ruhsatsız işletilen madenlerde rüşvet soruşturmasında 16 şüpheli adliyede

Zonguldak’ta ruhsatsız işletilen maden ocaklarına yönelik denetimlerde rüşvet alındığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturmada 16 şüpheli adliyeye sevk edildi. Zonguldak Cumhuriye

Zonguldak’ta ruhsatsız maden ocaklarına yönelik rüşvet iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen teknik ve fiziki takibin ardından, aralarında Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı maden ocakları imha görevlileri ve 2 orman muhafaza memurunun da bulunduğu 16 kişi yakalandı.

Soruşturma dosyasında, orman personelinin denetimlerde usulsüzlük yaptığı, ruhsatsız madenlerin mühürleme işlemlerinin kağıt üstünde gösterilip fiilen uygulanmadığı ve zanlıların bilgi satma ağı içinde hareket ettiği iddiaları yer alıyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, rüşvet alma ve rüşvet verme suçlamalarıyla sağlık kontrolünden geçirilerek geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne getirildi.

Öte yandan, 17 Temmuz tarihinde Kilimli Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli H.H.'nin aracında ölü bulunmasıyla derinleşen olayda, ruhsatsız ocak sahiplerinin rüşvet olarak verdikleri paraları geri istemesi üzerine baskı gördüğü ve bu nedenle intihar etmiş olabileceği ihtimali de titizlikle araştırılıyor.

Kaynak: İHA

Resmi İlanlar

Tüm İlanlar
Yorumlar
Paylaş

İlgili Haberler

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.