Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Temmuz, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak limanlarından 2023 yılında 20 milyon 400 bin ton yük taşındı

Zonguldak’ta Kabotaj Bayramı töreninde konuşan Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, şehirdeki limanlardan 2023 yılında 20 milyon 400 bin ton yükün tahmil tahliyesinin yapıldığını açıkladı.
Zonguldak Valiliği önünde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Bölge Liman Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Bölge Liman Başkanı Ahmet Mert, konuşmasında Kabotaj Kanunu’nun TBMM tarafından 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Ahmet Mert, "Kabotaj Kanunu ile milletimiz denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu kutlu gün 98 yıldır Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Kasım 1937 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk, ’Denizciliği Türkün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’ sözleriyle denizciliği ve denizcilikte ülkemizin vizyonunu bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi.
Ahmet Mert ayrıca, Zonguldak’ın denizcilikteki yerini ve önemini vurgulayarak, "İlimizde Filyos, Eren, TTK, Bozhane ve diğer limanlarla 2023 yılında toplam 20 milyon 400 bin ton yük tahmil tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Karadeniz Limanları’nda en fazla yük elleçlemesi yapılan liman kenti Zonguldak’tır. Bu özelliği ile ilimiz ülkemizde ilk on liman kentleri arasında yer almaktadır. Yine Sakarya Gaz Sahası’nda çıkartılan doğalgaz Karadeniz’den çıkartılıp ilimizde halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Bu hususların tümü Zonguldak’ın denizcilikteki yeri ve önemini kanıtlayan yegane unsurlardır" ifadelerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 12:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Osmanlı şehri Safranbolu’nun tarihi yapıları Nisan ayında beyaza büründü

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi konaklar ile yapıların çatıları Nisan ayında etkili olan kar yağışı sonrası beyaz örtü ile kaplandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Karabük'te sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı.

Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak adlandırılan Safranbolu ilçesinde bulunan han, hamam, cami, çeşme ve konak gibi tarihi yapıların çatıları kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

Bayram tatilinde nüfusunun 8 katı ziyaretçi ağırlayan tarihi ilçeye gelen yabancı turistler, Hıdırlık Seyir Tepesinden doğal ve kültürel güzelliklerin birleştiği eşsiz manzaraların tadını çıkararak bol bol fotoğraf çektirdiler.

Çinli turistler, ''Bizim oralarda kar yağmıyor. Çok nadir böyle bir şeyi yakalamak. Burada yakaladığımız için çok mutluyuz. Dün her şey güllük gülistanlıktı, güneşliydi hava. Bugün bir kalktık her taraf kar.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.