Zonguldak KETEM'den Meme Kanseri Bilinçlendirme Yürüyüşü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2014 09:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak KETEM’den Meme Kanseri Bilinçlendirme Yürüyüşü

ZONGULDAK ’ta, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Madenci Anıtı’nda bir etkinlik yapıldı. Madenci Anıtı önündeki etkinliğe, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yusuf Kaya, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Meme kanserinin önemine dikkat çeken Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, erken teşhisle birlikte kanserin önlenebildiğini ifade etti. Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Meme kanseri günümüzde görülme sıklığı artmasına karşın, erken teşhis yöntemleri ve tedavi olanaklarının geliştirilmesi ile önlenebilen ve bu nedenle ölümlerin azaltıldığı bir kanser türüdür. Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak; meme kanserinin bir kader olmadığına, bu hastalığın baş edilebilir, tarama ve diğer yöntemlerle erken teşhis edilebilir ve üstesinden gelinebilir bir hastalık olduğuna dikkat çekmek ve toplum üzerinde bir farkındalık oluşturmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Meme kanseri erken evrede teşhis edilemezse; doku ve organ kaybına, iş gücü kaybına, ekonomik kayıplara ve ölüme neden olmaktadır. Erken evrede teşhis edilen meme kanserinin tedavisi daha kolay ve daha ucuz olup kişinin yaşam standartlarını olumsuzluğa uğratmaz. Bu sayılan sebepler erken teşhisi daha da önemli kılmaktadır. Meme kanseri başta olmak üzere; rahim ağzı kanserine yönelik HPV-DNA testi ve kolon kanserine yönelik tarama ve muayeneler kanser erken teşhis ve tanıma merkezinde ücretsiz yapılmaktadır. Kanserden değil geç kalmaktan korkalım.” Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya’nın yaptığı açıklamanın ardından valilik binasına yürüyüş gerçekleştirildi. Bingöl’de polislerin şehit düşmesi sebebiyle etkinlik çerçevesindeki müzik dinletisi iptal edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin