Reklam
Reklam
zonguldak il mill egitim muduru osman bozkandan ara tatil mesaji JJlFaUjY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak İl Millî Eğitim Müdürü Osman Bozkan’dan ara tatil mesajı

Zonguldak Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Osman Bozkan, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci periyodunun sona ermesi hasebiyle öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik bir ileti yayımladı. Bozkan, ağır geçen devrin akabinde orta tatilin dinlenme, aileyle vakit geçirme ve kendine vakit ayırma açısından kıymetli bir fırsat olduğunu belirtti.

Öğrencilerin devir boyunca verdikleri emeklerden duyduğu memnuniyeti lisana getiren Bozkan, orta tatilin hem dinlenmek hem de toplumsal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmak için kıymetlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bozkan, “Sizler ülkemizin geleceği, esaslı mazimizin mirasçıları ve atiyi inşa edecek olanlarsınız. Her gün büyüyen bilgi birikiminiz ve özgüveniniz, aydınlık yarınlarımızın garantisidir. Yaptığınız çalışmaların, verdiğiniz emeklerin farkındayız. Öncelikle uğraşınızı takdir ettiğimi bilmenizi isterim. Bu süreçte hepiniz çok yoruldunuz ve hoş bir tatili hak ettiniz. 20-31 Ocak tarihleri ortasında uygulanacak orta tatil, sizler için ağır bir devrin akabinde dinlenme ve eğlenme fırsatıdır. Tatil sürecinde de çokça kitap okuyun, toplumsal, kültürel, sportif faaliyetlere katılın, kendi ilgi alanlarınıza vakit ayırın. Orta tatilin sonunda bedensel, zihinsel ve duygusal olarak yenilenmiş ve dinlenmiş bir formda sizlerle okullarımızda buluşacak ve eğitim öğretime daima birlikte devam edeceğiz” dedi.

Öğretmenlere de seslenen Vilayet Müdürü Bozkan, “Sizler sınıflarınızda sadece bilgi değil, umut ve cüret de aşılıyorsunuz. Gösterdiğiniz üstün uğraş ve özverili çalışmalar için teşekkür ederim” sözlerini kullandı. Bozkan, öğretmenlerin orta tatil dönüşü daha verimli bir halde eğitim öğretim süreçlerini sürdüreceğine inandığını belirtti.

Velilere yönelik bildirisinde, çocukların karnedeki muvaffakiyetlerinin sayısal bedellerle sonlu olmadığını tabir eden Bozkan, “Sizlerin dayanağı ve katkısı olmadan öğrencilerimizin başarısı ve memnunluğu da mümkün olmaz. Bu bağlamda eğitim topluluğumuz ve velilerimizle öncelikle gönül birliği, sonrasında iş birliği içinde olmalıyız. Çocuklarımızın karne sevinçlerini paylaştığımız bu periyotta onların kıymetlerinin karnede yazılı olan sayılarla ölçülemeyeceğinin farkındayız. Unutmayalım ki karnedeki notlar değişkendir; lakin çocuklarımızın kültürel ve manevi değerlerimizle donanmış olmaları, hayatları boyunca onlara rehberlik edecektir. Orta tatilde çocuklarınızla birlikte keyifli vakit geçirmenizi, onların hayâllerini desteklemenizi, ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmanızı öneriyorum. Bu his ve niyetlerle; memnun, huzurlu, sağlıklı bir orta tatil devri geçirmenizi temenni eder, hepinize âlâ tatiller dilerim” diye tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin