BEUN ev sahipliğinde, MEB’e bağlı okullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerine yönelik söyleşi programı gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinin motivasyonlarını yükseltmek, alan bilgisi ve öğretimi konusunda mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun düzenlediği bir söyleşi programı düzenlendi.
Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye Zonguldak Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen, BEUN İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Melih Geniş , okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Farklı konular üzerine etkinliklerin gerçekleştirildiği programda, Türk Edebiyatı konusu üzerine BEUN Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhittin Turan bir konuşma gerçekleştirdi. Türk edebiyatının başlangıcından günümüze kadarki süreci içerisinde taşıdığı anlam, ifade biçimleri ve herkes için taşıdığı önem üzerine konuşan Turan, edebiyatın aynı zamanda insanların gündelik yaşamlarına olan katkılarını dinleyicilere aktardı.
Büyük beğeni toplayan sunum ve etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Türk Edebiyatı söyleşisi gerçekleştirildi
ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: “Üreticinin çayı bitene kadar alımlarımız devam edecek”
ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarının kesintisiz sürdüğünü belirterek, “150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” dedi.
Çay İşletimleri (ÇAYKUR) Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, yaş çay alımlarında zaman zaman yaşanan yoğunluk nedeniyle üreticilere sakin olmaları çağrısında bulundu. Kampanyanın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Alim, üreticilerin elindeki tüm yaş çayın alınacağını vurguladı. Alim, üreticileri paniğe kapılmaması gerektiğini dile getirerek, “Yaş çay kampanyamız devam ediyor. 20 Mayıs’ta kampanyayı açtık. Bu yıl biliyorsunuz hava şartları nedeniyle biraz ötelenme oldu, normal şartlar altında alımlarımız devam ediyor. Bayram tatili 9 gün olması çay dönemine denk gelince, il dışından gelen üreticilerimiz de biraz acele edince oradan gelen bir yoğunluk oldu. Üreticilerimiz gelmişken çayı bitirip gidelim düşüncesiyle yola çıktılar. 19 bin ton stok olunca ister istemez iki günlük çay birikti. Bir gün ara verdik, bugün tekrar alımlarımıza başladık. Çay zaten şimdi tam kıvamına gelmiş durumda. Biz çayın tamamını almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sonuna kadar da üreticinin yanındayız. İnşallah tüm çayı alacağız. Üreticimizin de sıkıntı olur, alım durur gibi düşüncesi olmasın. Hiçbir kesintiye uğratmadan hayırlısıyla kampanyamızı bitirmeye çalışacağız” dedi.
Yaş çay alımlarında kampanya süresince 150 bin tonu aşan çay alımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Alim, “Ara vermek zorunda kalıyoruz, kontenjanı hiçbir şekilde 30 kilonun altına düşürmüyoruz. Kapasite belli, işleyeceğimiz çay belli ve çay 24 saatten fazla beklemiyor. Üreticilerimize her zaman söylüyoruz; makineleşmeye karşı değiliz, daha sağlıklı ve rahat çay hasadına karşı değiliz. Fakat acele edip herkes bir günde çayını bitirmeye çalışınca ister istemez sıkıntı oluyor. Bu sıkıntıyı aşabilmek için arada bir stoklar aşırı derecede yoğunlaşınca ara vermek zorunda kaldık. Birincide 20 bin ton gibi bir stok oluşmuştu. Bunun 24 saat içerisinde işlenmesi gerekiyor. Bugün itibarıyla çay alımlarımız devam ediyor. 150 bin tonu geçtik. Biz limit koymuyoruz. Üreticinin çayı ne zaman biterse o güne kadar alımlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

