Zonguldak Bölge Veteriner Doktorlar Odası Başkanlığı’na İrfan Türk seçildi.
Zonguldak, Bartın ve Karabük vilayetlerini kapsayan Zonguldak Bölge Veteriner Tabipler Odası’nın kurucu ve onursal başkanı Veteriner Hekim Önder Alkan, Türk Veteriner Hekimleri Birliği 51. Dönem Yönetim Kurulu 2. Başkanlığı misyonuna seçildi. Alkan, bu misyona geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilen 51. Büyük Kongre’deki seçim sonucunda atandı. Yeni misyonuna başlaması nedeniyle Zonguldak Bölge Veteriner Tabipler Odası Başkanlığı misyonundan istifa eden Alkan, bölgesel temsilin yanı sıra Türkiye genelinde de veteriner hekimleri temsil edecek.
Yönetim Kurulu, yapılan oylamada oy birliğiyle Zonguldak Bölge Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı misyonuna İrfan Türk’ü seçti. Yeni lider İrfan Türk, yaptığı açıklamada, “Başkanımız Önder Alkan olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize ve meslektaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.
Türk, yeni devirde Zonguldak Bölge Veteriner Doktorlar Odası üyelerine hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.


Zonguldak Bölge Veteriner Hekimler Odası’nda görev değişikliği
2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu
AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.
Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

