Reklam
Reklam
zile belediyesi 6 gunluk su kesintisine cozum bulamadi vatandaslar kombilerine bidonlarla su tasiyor ANzR4I3P
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Zile Belediyesi 6 günlük su kesintisine çözüm bulamadı: Vatandaşlar kombilerine bidonlarla su taşıyor

Tokat’ın Zile ilçesinde bir mahallede 6 gündür süren su kesintisi, vatandaşları doğalgaz kombilerine para karşılığı su bastırmaya ve içme suyu için etraf çeşmelerinden su taşımaya zorladı.

Tokat’ın Zile ilçesinin Bahçelievler Mahallesi’nde, 6 gündür sular akmıyor. Teze nazaran, mahalle sakinleri suyun kesilmesinin akabinde belediyeye başvurdukları, arızanın nedeninin şimdi tespit edilmediği istikametinde yanıt aldıklarını belirttiler. Su meşakkati çeken vatandaşlar, doğalgaz kombilerine su bastırabilmek için firmalara başvurarak para karşılığında hizmet alırken, içme suyu ve öteki günlük muhtaçlıklarını karşılamak için etraftaki faal çeşmelerden bidonlarla su taşıyor. Kış aylarında su külfetinin daha büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan vatandaşlar, suyun kesilmesi nedeniyle kombilerin çalışmadığını ve konutlarda ısınma sorunu yaşandığını söz etti. Belediye ile irtibata geçtiklerini lakin bir açıklama yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, belediye yetkililerinin sorunun çözülmesine yönelik adım atmadığından şikayetçiler.

“Belediye işini ya yanlışsız yapsın ya da bırakıp gitsin”

Birçok vatandaş, doğalgaz kombilerine su bastırmak için firmalara bin 500 TL fiyat ödediklerini lisana getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Vatandaşlar, “Ya belediye işini düzgün yapmalı ya da bu işi bırakıp gitsinler. Tahlil bekliyoruz” diyerek durumu protesto etti.

Zile Belediyesi’nin mevzuya ait şimdi bir açıklama yapmadığı belirtilirken, mahalle sakinleri 6 gündür devam eden su kesintisinin bir an evvel giderilmesini ve kombilerinin çalışır duruma getirilmesini talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin