Reklam
Reklam
zile belediyesi 6 gunluk su kesintisine cozum bulamadi vatandaslar kombilerine bidonlarla su tasiyor ANzR4I3P
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Zile Belediyesi 6 günlük su kesintisine çözüm bulamadı: Vatandaşlar kombilerine bidonlarla su taşıyor

Tokat’ın Zile ilçesinde bir mahallede 6 gündür süren su kesintisi, vatandaşları doğalgaz kombilerine para karşılığı su bastırmaya ve içme suyu için etraf çeşmelerinden su taşımaya zorladı.

Tokat’ın Zile ilçesinin Bahçelievler Mahallesi’nde, 6 gündür sular akmıyor. Teze nazaran, mahalle sakinleri suyun kesilmesinin akabinde belediyeye başvurdukları, arızanın nedeninin şimdi tespit edilmediği istikametinde yanıt aldıklarını belirttiler. Su meşakkati çeken vatandaşlar, doğalgaz kombilerine su bastırabilmek için firmalara başvurarak para karşılığında hizmet alırken, içme suyu ve öteki günlük muhtaçlıklarını karşılamak için etraftaki faal çeşmelerden bidonlarla su taşıyor. Kış aylarında su külfetinin daha büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan vatandaşlar, suyun kesilmesi nedeniyle kombilerin çalışmadığını ve konutlarda ısınma sorunu yaşandığını söz etti. Belediye ile irtibata geçtiklerini lakin bir açıklama yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, belediye yetkililerinin sorunun çözülmesine yönelik adım atmadığından şikayetçiler.

“Belediye işini ya yanlışsız yapsın ya da bırakıp gitsin”

Birçok vatandaş, doğalgaz kombilerine su bastırmak için firmalara bin 500 TL fiyat ödediklerini lisana getirerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Vatandaşlar, “Ya belediye işini düzgün yapmalı ya da bu işi bırakıp gitsinler. Tahlil bekliyoruz” diyerek durumu protesto etti.

Zile Belediyesi’nin mevzuya ait şimdi bir açıklama yapmadığı belirtilirken, mahalle sakinleri 6 gündür devam eden su kesintisinin bir an evvel giderilmesini ve kombilerinin çalışır duruma getirilmesini talep ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
manset 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
21 Mayıs, 2026 14:55 tarihinde yayınlandı
0

KARABÜK KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANIYOR

Hayvan pazarı Cuma günü açılıyor, ücretsiz servis hizmeti başlıyor, mezarlıklar temizleniyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Karabük’te hazırlıklar hız kazandı. Karabük Belediyesi, vatandaşların bayramı huzurlu, sağlıklı ve düzenli bir ortamda geçirebilmesi amacıyla şehir genelinde kapsamlı çalışma başlattı. Mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmaları sürerken, kurban satışlarının yapılacağı hayvan pazarında da son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Belediye ayrıca vatandaşların kurban satış alanına rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis hizmeti sunacağını duyurdu.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Bayram öncesinde özellikle kabir ziyaretlerinde yoğunluk yaşanması beklenirken, belediye ekipleri şehir genelindeki mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ot biçme, çevre düzenlemesi, yabani ot temizliği ve genel bakım işlemleri aralıksız sürdürülüyor. Yetkililer, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha huzurlu ve düzenli bir ortamda gerçekleştirebilmesi için tüm hazırlıkların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

KURBAN SATIŞLARI TEK NOKTADA YAPILACAK

Bu yıl kurbanlık satışlarının yalnızca Yenice yolu üzerindeki, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanındaki Hayvan Pazarı’nda yapılacağı açıklandı. Belediye, belirlenen alan dışında kurbanlık satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini duyurdu.

Kurallara aykırı şekilde satış yapan kişi ve işletmelere, belediye zabıta ekipleri tarafından cezai işlem uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, uygulamanın hem şehir düzenini korumak hem de vatandaşların sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasını sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

VETERİNER EKİPLERİ SAHADA OLACAK

Hayvan Pazarı’nda satışa sunulacak kurbanlıkların sağlık kontrolleri de belediye ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirilecek. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, hayvanların sağlık durumunu, hijyen şartlarını ve satış alanındaki genel düzeni sürekli denetleyecek.

Belediye yetkilileri, vatandaşların gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını temin edebilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERİLECEK

Karabük Belediyesi, vatandaşların kurban satış alanına ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz servis uygulamasını da hayata geçiriyor. Ücretsiz servisler 22 Mayıs 2026  Cuma günü başlayıp Arefe gününe kadar devam edecek. Ücretsiz servisler eski Balık Pazarından kalkacak. Gidiş servisleri 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde düzenlenecek. Dönüş servisleri ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.15 saatlerinde vatandaşlara hizmet verecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin