Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Kasım, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

‘Zibidi’ Trabzonspor’a transfer oldu, ismi ’Fırtına’ olarak değişti

Ortahisar Belediyesi, geçen hafta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya girerek bütün dikkatleri üzerine çeken Zibidi isimli köpeğin Trabzonspor’a sahiplendirilmesine aracı oldu. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sokak hayvanlarının sahiplenilmesi çağrısına karşılık veren ve yeni ismi ’Fırtına’ olan köpeği sahiplenen Trabzonspor yönetimine teşekkür etti.
Ortahisar Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Trabzon Yaşam Platformu’ gönüllüleri, geçtiğimiz hafta Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Papara Park Stadyumu’nda sahaya giren Zibidi isimli sokak köpeğini Trabzonspor’a sahiplendirdi. Trabzonspor tarafından sahiplenilen köpeğin yeni ismi ise ’Fırtına’ oldu.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, belediyeye ait ‘Küçük Dostlar Kliniği’nde bir araya geldi. Başkan Kaya, yeni adı Fırtına olan köpeği Derviş Köz’e emanet etti. Başkan Kaya, sokak hayvanlarının sahiplenilmesiyle alakalı çağrısını yineledi ve bu çağrıya cevap veren Trabzonspor yönetimine teşekkür etti.
Yemekhanesi, işletmesi, fabrikası olan iş yeri sahiplerine seslenen Başkan Kaya, sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi çağrısında bulundu. Sahiplenmelerle sokak köpeği sorununun çok insani ve vicdani bir şekilde çözüleceğini ifade eden Başkan Kaya, “Duyarlılıklarından dolayı Trabzonspor’umuzun değerli yöneticilerine, başkanına ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de çok anlamlı, çok güzel bir işe imza atmış oldular. Buradan bütün Trabzon’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Belediye meclis üyemiz Sibel Alemdaroğlu bu çalışmayı yapıyor. Trabzon’da işletmesi, müessesesi ve yemekhanesi olup da yemek fazlası olan bütün işletme sahiplerimize sokaktaki canlarımızı sahiplenme çağrısı yapıyoruz. Bu işletme sahipleri sokakta yaşayan, bize emanet olan canlarımızın bir-iki tanesini sahiplenerek, fabrikalarının, tesislerinin bir köşesinde yaşam alanlarını oluşturup, bakımlarını üstlenirse, çok insani, vicdani bir şekilde çözüm üretmiş oluruz. O canlarımızın yaşam hakkına da saygı göstermiş oluruz” şeklinde konuştu.
Sahiplenilen köpeklerin, özellikle gıda üretimi yapan fabrika ve yemekhanelerdeki artan yemeklerden kolay bir şekilde beslenebileceğine dikkati çeken Başkan Kaya, “Fabrikası, tesisi ve yemekhanesi olan bütün hemşerilerimize, “Artan yemekleri nereye atacağım?” diye düşünen herkese çağrıda bulunuyorum. Bu canlar, bu yemek artıklarıyla beslenebilir. Biz de tedavisinden kısırlaştırılmasına kadar her konuda destek oluruz. Bu canlar da soğuk kış günlerinde sıcak bir yuva sahibi olurlar, bizler de buna vesile oluruz” diye konuştu.

"Zibidi, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sahaya girdi"
Ortahisar Belediyesi’nin kendilerine bildirmesiyle durumdan haberdar olduklarını ifade eden Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz ise, “Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ismi Zibidi olan bu köpek sahaya girdi. Biz de sahada son anda fark ettik. Sahada tur attı, koştu. Başkanımız Ertuğrul Doğan da ‘köpeğin neden sahada dolandığını’ sordu. Sonra belediyemizden bilgi aldık, biz sahiplenelim istedik. Başkanımızın da talimatı doğrultusunda bu köpeği sahiplendik. Köpeğimize yeni bir yuva yaptık, şimdi yuvasına götüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Trabzonspor tarafından sahiplenilen ve Fırtına ismi verilen köpeğe Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi Papara Park Stadyumu’nun bahçesinde Trabzonspor logosunun bulunduğu bir kulübe yapıldı. Fırtına’nın Papara Park Stadyumu’nda bundan sonra oynanacak maçlardan önce sahada özgürce koşacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

6 yıllık boşanma davasının ardından evden tahliye edilen kadın çatıya sığındı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 6 yıl süren boşanma davasının sona ermesinin akabinde eşine ilişkin konuttan polis eşliğinde çıkartılan bayan, gidecek yeri olmadığı gerekçesiyle ömrünü birebir binanın çatı katında sürdürmeye başladı.
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski eşi T.A. tarafından hakkında tahliye davası açılan konutta oturmaya devam eden Sevda S.’nin aleyhine karar çıktı. Kararın akabinde üzerine icra memurları ve polis kümeleri meskene gelerek tahliye sürecini başlattı. Sevda S.’nin kapıyı açmaması üzerine çilingir yardımıyla kapı açılarak tahliye süreci tamamlandı. Sevda S. gidecek yeri olmadığını söyleyerek poşetlere doldurulan eşyalarını çatı katına ve merdiven boşluklarına yerleştirdi. Çatıda yaşamaya başladığını, buraya yatak koyarak geceleri uyuduğunu, komşularına giderek özel gereksinimlerini giderdiğini anlatan Sevda S., yaşadıklarını şöyle anlattı:
"6 yıldan beri süren bir mahkeme sürecimiz var. İftirayla boşanıldık. Hatta gidip imza bile atmadım. Beni iftirayla, yalancı şahitle boşadı. Gerisi aslı olmayan, iftiraya kurban gittim. Çocuklarımdan oldum, evimden oldum. Yuvamdan oldum. Sokakta kaldım. Görün perişanlığımı. Babamı kaybettim. 16 yıl oldu. Anne yok, baba yok. Annemi kaybettim. Kalp krizi geçirdi. Bir buçuk sene oldu. Annem bakıyordu bana 6 yıldan beri. Bir arada yaşıyorduk baba maaşıyla. Tazminat almadım. Nafaka alamadım. Hiçbir haktan sahip olamadım. Sıhhat meselelerim var. Kalpten ameliyat olacaktım. İcra yoluyla kapıya atıldım, baba topraklarına haciz koyuldu. Avukat masrafları bana yüklendi, mağdur oldum. Sokakta kaldım. Evet, akrabalarım var, köyüm var, etrafım var. Anlatmakla bitmez. O kadar çok akrabalarım, etrafım var. Fakat bu türlü bir günde düşünen dost olmuyormuş ya. Anasızlık, babasızlık bu türlü bir şey. Kimseye yük olmak istemiyorsun. Lakin sahip de çıkmıyorlar. Bana dört muhtarlık sahip çıkamadı."

"Beraber aldık o meskeni, fakat beni iftirayla dışarı attı"
Sevda S., boşanma süreciyle birlikte meskenin kendisine verilmediğini, bu durumu hâlâ kabullenemediğini lisana getirerek şunları söyledi:
"Evlilik bilgi içinde aldık bu konutu. Beraberken aldık. Ondan sonra boşanma kararı işte gelince bana dedi konuttan çıkacaksın dedi. Fakat ben boşanıp imza falan atmadım yani. Alavereyle, düzmeceyle işi yani bu noktaya getirdi. İftira attı, ispat edemedi. Hiçbir ispat, ispat yok elinde. Beni mağdur etti yani. Benim namusumla, onurumla oynadı ya. Bir bayanın ağzına baktı. Onun yüzünden ceza aldım. Başıma gelmeyen kalmadı. Bütün psikolojim gitti, çocuklarımdan oldum. Üç tane çocuğum var. Çöp poşetiyle çatılara eşyalarımı koydum. Merdiven boşluklarında. Ben de burada çatıda yatıyorum. Evet akraban var, etrafım var lakin sahip çıkan yok. Dayanak olan yok. Sormuyorlar bile başımıza kalır diye. Neredesin, ne yapıyorsun?"

"Ev bulmak problem değil, kirayı ödeyemiyorsan tekrar dışarıdasın"
Sağlık durumu nedeniyle çalışamadığını, geçimini sağlayamadığını belirten Sevda S., yalnızca başını sokacak bir yer istediğini belirtti. Sevda S., "Çözüm ’köye çık.’ Ben esasen çarşıda geçmiş çocukluğum. 25 yıllık evlilik hayatım. Ben tertibim meskenim yani evimden oldum. Sokakta kaldım. Mağdur oldum. O gün ameliyata gidecektim kalpten ameliyat olacaktım ya icra zoruyla kapıya atıldım. Evet çatıda yaşıyorum yalnızca diyorum. Burada kendi başıma kendimi idame etmeye çalışıyorum. Arkadaşlarıma işte gidiyorum. Affedersiniz özel gereksinimlerinizi karşılamak için kendi başıma ne yapacağımı bilemiyorum. Ruhsal olarak bittim."

"Yetim maaşı üç kardeşe bölündü, sıhhat sıkıntım var, çalışamıyorum"
Hastalıkları olduğunu anlatan Sevda S., "4 bin, 3 bin 700 işte 4 binde. 3 kız kardeşi alıyoruz. Onlar da mağdur. Onlar da kiradalar. Sıhhat meselem var. Böbreğimde dört tane kitlem var. Kalbimden ameliyat olacağım Bolu’da. Düzce’de tedavi görebilirim. Bunları da ispat edebilirim. Çalışamıyorum. Sıhhat meseleleri yüzünden çalışamıyorum. Yani mağdur oldum. Her türlü mağdur oldum. Ruhsal olarak zati bittim. Ne yapabilirim? Nereye gidebilirim? Yok yani çocuklarım düşman oldu. Çocuklarım da yok. Küçükler akıllara değmez bir şey de diyemiyorum. Onlar da onlara muhtaç diyorum. Okul okuyorlar. Lakin bir anne olarak ne olursa olsun çocuklarından takviye görmek istiyorsun" dedi.

"Sadece yardım, Allah isteği için"
Sevda S., konuşmasının sonunda maddi değil insani takviye istediğini vurgulayarak şöyle dedi:
"Kira dayanağı ya da ne bileyim maddi olarak bu maddiyata dökülsün diye istemiyorum, bu türlü bir şey yok yani maddi olarak bir şey yok. Yalnızca yardım Allah isteği için hayırlarını istiyorum. Ben konut bulma problem değil, dediğim üzere kirayı veremeyince konut yani yok. Yok. Sokakta kalıyorsun. Nereye gideceksin? Başına sokacak bir yerin yok. Ufak da olsa bir meskenin, kendini sokacak bir konutun olsun istiyorsun."

Kadın sığınma meskenini kabul etmedi
Öte yandan Aile ve Toplumsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı yetkililer, Sevda S.’ye ulaşarak bayan sığınma konutunda kalması teklifinde bulundu. Fakat Sevda S., kiralık bir meskende yaşamak istediğini söyleyerek bu teklifi reddetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.