Global Sumud Filosu ile telefon bağlantısı kesildi - Karabük Haber Postası
global sumud filosu ile telefon baglantisi kesildi HObEMxKF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Global Sumud Filosu ile telefon bağlantısı kesildi

Bartın Sivil İrade Platformu Üyesi ve Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın, İsrail’in müdahale ettiği Global Sumud Filosu’ndaki Türk aktivistlere telefonla bağlantının kesildiğini söyledi.

İsrail’in Gazze halkına insani yardım ulaştırmak gayesiyle yola çıkan ve Gazze açıklarına yaklaşan Global Sumud Filosu’nu çevrelemesi ve baskın düzenlemesine Bartın Sivil İrade Platformu tarafından reaksiyon gösterildi.

Platform üyeleri ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Kuran-ı Kerim okunup duaların edildiği programda tekbirler getirilerek, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı. Birtakım vatandaşlar ise göz yaşları ortasında dualara ’amin’ dedi. Bartın Sivil İrade Platformu Üyesi ve Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Nihat Yalçın İsrail’in filoya müdahale ettiği anlarda, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya’nın yakın arkadaşı olan ve Sumud filosunda yer alan El Aksa Platformu Üyesi Sinan Akılotu ile telefon irtibatın koptuğunu tabir etti.

Yalçın, İsrail’in Gazze Filosu’na müdahalesinden yaklaşık 16 saat öncesinde Akılotu ile yaptığı konuşma kaydını alandakilere dinleterek, “Filoya Türkiye’den katılan ve 1 saat öncesine kadar temas kurduğumuz Sinan Akılotu hocamızla tekrar temas kurmaya çalıştık. Ancak kuramadık. Son temasımızda, ’ Şayet gemilerimize el koyma durumu netleşirse, telefonlarımızı denize atacağız’ demişti. Şuan telefonla ulaşılmıyor. İsrail’in filoya müdahale etmeden çok kısa bir konuşmamız oldu. Bu konuşmayı dinletmek istiyorum” diye konuştu.

Akılotu ise konuşmasında, “1 Ekim Çarşamba şafak vakti. Elhamdülillah Gazzemiz’e gerçek devam ediyoruz. Aramız 300 milin altına düştü. Biz sarı alandayız. Fakat filo kırmızı alana girdi. Ne olur Mevlam bilir. Dün filo, ağır bir halde dron uçuşlarına şahit oldu. Biz orta ara gördük, bundan sonrası Rabbim’in takdiri. 24 saati aşan internet kesintisinden ötürü, telefonla arayanlara ve bildiri atanların hepsine geri dönme imkanımız olmadı. Haklarını helal etsinler. Amerika malum, Gazze üzerinde yeni bir plan ortaya koymuş, maalesef İslam ülkelerinin kıymetli bir kısmı da bu plana teşne olmuş. Hiç tasaya gerek yok. Gazze direnişi, Gazze halkı, bu plana geçit vermeyecektir. Cenab-ı Hakk’ın yardımlarıyla, tuzak kuranların tuzakları, başlarına geçecektir. Bizler üzerimize düşeni yapalım. İnşallah 2 günlük yolumuz kaldı, Gazze’ye. Rabbim lütfederse Cuma sabahı Gazze kıyısındayız. Dua eder, dua bekleriz” sözlerini kullandı.

Getirilen tekbirlerin arsından protesto sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda park halindeki araclara carpip takla atti surucu alkolmetreye ufleyemedi 57yVvIhR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi

Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü.

Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi.

Kaza anı kamerada

Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin