Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) 34 yaş üzeri kadın öğrencilere yönelik oryantasyon etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş, 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu sene ilk kez devlet üniversitelerinin önlisans ve lisans programlarında kontenjan ayırması üzerine ZBEÜ’ye kayıt yaptıran 158 kadın öğrenci için düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Etkinlikte konuşan Rektör Özölçer, sözlerine kadın öğrencilerin ZBEÜ’yü tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. YÖK’ün bu projesinin, kadınların eğitimdeki engelleri aşmalarına yardımcı olacağını ve Türkiye’nin bilgi ve insan kaynaklarına katkı sağlayacak yeni yeteneklerin önünü açacağını belirten Rektör Özölçer, bu kontenjan sayesinde eğitim fırsatı yakalayan kadın öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim hayatı diledi.
ZBEÜ’ye 34 Yaş Üzeri 158 Kadın öğrenci kayıt yaptırdı
Lisans programlarına 39, ön lisans programlarına 119 olmak üzere ZBEÜ’ye kayıt yaptıran 158 kadın öğrenci olduğunu ifade eden Rektör Özölçer, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın başlattığı proje ile daha çok kadının yükseköğretim sistemine dâhil olmasına katkı sağlanmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. YÖK’ün bu sene uygulamaya geçirdiği uygulamayla 34 yaş üstü kadınlara 21 bin ek kontenjan ayrıldığını belirten Rektör Özölçer, kadınların eğitim ve kariyer olanaklarına erişimini artıran bu sistemi geliştirdikleri için YÖK Başkanı Erol Özvar’a ve YÖK’e teşekkürlerini sundu.
Etkinlikte söz alan 34 yaş üzeri kadın öğrencilerin konuşmaları esnasında duygusal anlar yaşandı. Üniversitede olmaktan duydukları heyecanı paylaşan öğrenciler, böyle bir tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenleyen Rektör Özölçer’e ve kendilerine eğitim hayatına katılma imkânı sağlayan YÖK’e teşekkürlerini ilettiler.
Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.


ZBEÜ’de 34 yaş üzeri öğrencilere oryantasyon etkinliği
Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor
Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.
Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.
Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.
Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.
Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.
Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

