Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2023 20:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

ZBEÜ’de 34 yaş üzeri öğrencilere oryantasyon etkinliği

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (ZBEÜ) 34 yaş üzeri kadın öğrencilere yönelik oryantasyon etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) farklı nedenlerle üniversiteye gidememiş, 34 yaşını tamamlayan kadınlara bu sene ilk kez devlet üniversitelerinin önlisans ve lisans programlarında kontenjan ayırması üzerine ZBEÜ’ye kayıt yaptıran 158 kadın öğrenci için düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Etkinlikte konuşan Rektör Özölçer, sözlerine kadın öğrencilerin ZBEÜ’yü tercih etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. YÖK’ün bu projesinin, kadınların eğitimdeki engelleri aşmalarına yardımcı olacağını ve Türkiye’nin bilgi ve insan kaynaklarına katkı sağlayacak yeni yeteneklerin önünü açacağını belirten Rektör Özölçer, bu kontenjan sayesinde eğitim fırsatı yakalayan kadın öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim hayatı diledi.
ZBEÜ’ye 34 Yaş Üzeri 158 Kadın öğrenci kayıt yaptırdı
Lisans programlarına 39, ön lisans programlarına 119 olmak üzere ZBEÜ’ye kayıt yaptıran 158 kadın öğrenci olduğunu ifade eden Rektör Özölçer, YÖK Başkanı Erol Özvar’ın başlattığı proje ile daha çok kadının yükseköğretim sistemine dâhil olmasına katkı sağlanmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. YÖK’ün bu sene uygulamaya geçirdiği uygulamayla 34 yaş üstü kadınlara 21 bin ek kontenjan ayrıldığını belirten Rektör Özölçer, kadınların eğitim ve kariyer olanaklarına erişimini artıran bu sistemi geliştirdikleri için YÖK Başkanı Erol Özvar’a ve YÖK’e teşekkürlerini sundu.
Etkinlikte söz alan 34 yaş üzeri kadın öğrencilerin konuşmaları esnasında duygusal anlar yaşandı. Üniversitede olmaktan duydukları heyecanı paylaşan öğrenciler, böyle bir tanışma ve kaynaşma etkinliği düzenleyen Rektör Özölçer’e ve kendilerine eğitim hayatına katılma imkânı sağlayan YÖK’e teşekkürlerini ilettiler.
Etkinlik fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Ekim, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Feci kazada takla atan otomobil sürücüsü araçta sıkıştı

Bartın’da diğer bir araca çarpan araba, takla atarak tali yola düştü. Araçta sıkışan şoför, takımlar tarafından kurtarıldı.
Bartın’ın Arıt Kavşağı’nda meydana gelen kazada, Bartın’dan Amasra istikametine seyir eden R.H. yönetimindeki 34 DD 0336 plakalı araba, önünde seyir eden ve kavşakta yavaşlayan A.K. idaresindeki 74 AR 187 plakalı araca geriden çarptı. Çarpmanın tesiriyle denetimden çıkan araba takla atarak tali yola düştü. Araç içerisinde sıkışan şoförün yardımına birinci evvel öteki araç şoförü A.K., gitti. A.K, yaralı şoföre hareket etmemesini söyleyerek, araç içerisinde beklemesini telkin etti.
Kazanın akabinde olay yerine polis, itfaiye ve sıhhat takımları sevk edildi. Araçta sıkışan şoför takımların yaklaşık 30 dakika süren çalışmasıyla kurtarıldı. Araçtan çıkarılan şoför birinci müdahalesinin akabinde Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Diğer aracın şoförü A.K., kaza anını şöyle anlattı;
"İşten geliyordum. Biraz geride abiyi geçtim. Kavşağa gelince yavaşladım, sinyalimi verdim. Abi bana çarptı. Bir baktım, abi sol taraftan uçuyor. Takla attı. O şoföre yardımcı oldum. Hareket etmemesini söyledim. Beklemesini söyledim" diye konuştu
Tedavi altına alınan yaralının sıhhat durumunun uygun olduğunu öğrenildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin