Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2021 12:53 tarihinde yayınlandı
0

ZAMLAR REKABETE SON VERECEK Mİ?

Artan  maliyetler yaşanan kuraklıkla buğday verimi ve üretiminde büyük düşüş yaşandı.Yaşanan kayıplar una zam olarak yansırken, ekmeğe zam da yolda gibi görünüyor. Diğer yandan gelen zamların fırıncılar arasındaki rekabetin sona ermesinde etkili olup olmayacağı merak ediliyor.

Haber (N: Soylu) Son zamanlarda başta akaryakıt, doğalgazelektrik olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar halkı zor durumda bırakıyor. Zam furyasına un da eklenirken, yıl içerisinde una defalarca zam yapılması dikkat çekti.

Salgın öncesi 90 TL’ye alınan bir çuval unun fiyatı, 280 liraya yükselmiş durumda. Lüks ekmeklik 50 kiloluk bir çuval un 350 TL olurken,  ekmeklik normal 50 kiloluk çuval ise 280 lira oldu.

Çoğu sektörde olduğu gibi un sektöründe de fahiş fiyat artışının önüne geçilememesinden yakınırken bu duruma tepki gösteren fırıncı esnafı, üst üste una yapılan zamlara anlam veremediklerini belirtti.

 “DOLARDAKİ YÜKSELİŞ UN FİYATLARINI DA ETKİLİYOR”

Dolardaki durdurulmayan artış kalem kalem tüm her şeye yansırken. maliyetlerin ekmeğe zam olarak yansıyacağı belirtilirken,  Ekmek fiyatının yükselmemesi durumunda ekmek gramının düşürülebileceği belirtiliyor. Diğer yandan Karabük Fırıncılar Odası tarafından önümüzdeki günlerde geniş katılımlı toplantı yapılarak konunun değerlendirileceği, fırıncılar arasındaki rekabetinde masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Diğer yandan un fiyatlardaki artışın bu yıl ki ekim döneminde yaşanan kuraklığa bağlayan Karabük Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, bu yıl buğday rekoltesinin oldukça düşük olduğunu,  gelecek sene daha da düşeceğini belirterek; “Kuraklık sadece buğday değil tüm ürünlerde  etkili oldu. Önümüzdeki sene üreticimizi daha zor günler bekliyor gibi görünüyor. Uzmanlarda bu konuda sürekli uyarıyor. Çiftçimize bu yıl yaşanan kuraklık nedeni ile destek verildi. Kuraklık üretici için, hepimiz için bir tehdit. O yüzden gerekeli çalışmalar hızlandırılmalı” dedi

Önümüzdeki hafta Fırıncılar Odası tarafından yapılacak toplantıda kendi aralarında rekabet yapan fırıncıların artan maliyetler karşısında rekabete son mu verecekleri yoksa devam mı edecekleri de merak ediliyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk amator futbol liginde play off yari final maclari tamamlandi Y9I5x5bH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük amatör futbol liginde play-off yarı final maçları tamamlandı

Karabük’te 1.Amatör Futbol Ligi Play-Off yarı final müsabakaları tamamlandı.

Karabük 1.Amatör Lig Play-Off final karşılaşması Safranboluspor ve Eskipazar Belediyespor takımları arasında oynanacak.

Karabük Onur Futbol Sahası’nda oynanan yarı final maçlarında Safranboluspor rakibi Yortanspor’u 4-1, Eskipazar Belediyespor rakibi Safranbolu Bağlar Spor Kulübü’nü 5-3 mağlup ederek finale isimlerini yazdırdı.

Final maçını kazanan takım direkt olarak Bölgesel Amatör Lig’in yükselerek (BAL) Karabük’ü temsil etmeye hak kazanacak.

Karabük 1.Amatör Lig Play-Off final karşılaşmasının 10 Mayıs Pazar günü Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda oynanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin