ZAMLAR REKABETE SON VERECEK Mİ? - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Kasım, 2021 12:53 tarihinde yayınlandı
0
0

ZAMLAR REKABETE SON VERECEK Mİ?

Artan  maliyetler yaşanan kuraklıkla buğday verimi ve üretiminde büyük düşüş yaşandı.Yaşanan kayıplar una zam olarak yansırken, ekmeğe zam da yolda gibi görünüyor. Diğer yandan gelen zamların fırıncılar arasındaki rekabetin sona ermesinde etkili olup olmayacağı merak ediliyor.

Haber (N: Soylu) Son zamanlarda başta akaryakıt, doğalgazelektrik olmak üzere temel tüketim maddelerine yapılan zamlar halkı zor durumda bırakıyor. Zam furyasına un da eklenirken, yıl içerisinde una defalarca zam yapılması dikkat çekti.

Salgın öncesi 90 TL’ye alınan bir çuval unun fiyatı, 280 liraya yükselmiş durumda. Lüks ekmeklik 50 kiloluk bir çuval un 350 TL olurken,  ekmeklik normal 50 kiloluk çuval ise 280 lira oldu.

Çoğu sektörde olduğu gibi un sektöründe de fahiş fiyat artışının önüne geçilememesinden yakınırken bu duruma tepki gösteren fırıncı esnafı, üst üste una yapılan zamlara anlam veremediklerini belirtti.

 “DOLARDAKİ YÜKSELİŞ UN FİYATLARINI DA ETKİLİYOR”

Dolardaki durdurulmayan artış kalem kalem tüm her şeye yansırken. maliyetlerin ekmeğe zam olarak yansıyacağı belirtilirken,  Ekmek fiyatının yükselmemesi durumunda ekmek gramının düşürülebileceği belirtiliyor. Diğer yandan Karabük Fırıncılar Odası tarafından önümüzdeki günlerde geniş katılımlı toplantı yapılarak konunun değerlendirileceği, fırıncılar arasındaki rekabetinde masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Diğer yandan un fiyatlardaki artışın bu yıl ki ekim döneminde yaşanan kuraklığa bağlayan Karabük Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, bu yıl buğday rekoltesinin oldukça düşük olduğunu,  gelecek sene daha da düşeceğini belirterek; “Kuraklık sadece buğday değil tüm ürünlerde  etkili oldu. Önümüzdeki sene üreticimizi daha zor günler bekliyor gibi görünüyor. Uzmanlarda bu konuda sürekli uyarıyor. Çiftçimize bu yıl yaşanan kuraklık nedeni ile destek verildi. Kuraklık üretici için, hepimiz için bir tehdit. O yüzden gerekeli çalışmalar hızlandırılmalı” dedi

Önümüzdeki hafta Fırıncılar Odası tarafından yapılacak toplantıda kendi aralarında rekabet yapan fırıncıların artan maliyetler karşısında rekabete son mu verecekleri yoksa devam mı edecekleri de merak ediliyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin