Karabük Postası tarafından
21 Ağustos, 2022 09:33 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zafer Haftası Safranbolu’da sinema geceleri ile başlayacak

- Safranbolu Belediyesi tarafından her festival döneminde organize edilen açık hava sinema geceleri, bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşecek. Vatandaşların taleplerini önemsediklerinin altını çizen Belediye Başkanı Elif Köse, "23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'miz, açık hava sinema geceleri ve konserler ile halkımızın beğenisini topladı. Özellikle gençlerimiz böyle eğlenceli etkinliklerin tekrar yapılmasını isteyince, ekibimiz kolları sıvadı ve kutlanması çok özel bir tarih için organize olundu" dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı sadece bir gün değil, Zafer Haftası boyunca kutlayacaklarını söyleyen Başkan Köse, "26 Ağustos'ta Battal Gazi Destanı, 27 Ağustos'ta Renkli Balık, 28 Ağustos'ta Mavzer ve 29 Ağustos'ta Çanakkale Yolun Sonu filmlerini, saat 20.30'da Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'mizin bahçesinde vatandaşlarımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mızda ise konser olacağını da vurgulayan Köse, “Onları güzel bir konser bekliyor. 19.30'da Sunal Tülbentçi Öğretmenevi'nde başlayacağımız Zafer Yürüyüşü'nün varış noktası olan Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda, saat 20.00'de Burak Uzunkara ve saat 21.00'de Necati ve Saykolar sahneleriyle keyifli anlar yaşayacağız" diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Annelik içgüdüsü sınır tanımadı: Kangal köpeği şimdi de tavşanlara bakıyor

Tokat’ta daha evvel farklı cins bir köpeği sahiplenen Kangal, bu sefer de tavşan yavrularını sahiplendi. Kangal köpeğinin annelik içgüdüsü görenleri duygulandırdı.
Tokat’ta anneleri ölen 7 Belçika Malinois yavrusunu sahiplenerek annelik yapan Kangal köpeği, artık de annesiz kalan tavşanları sahiplendi. ’Maya’ ismi verilen Kangal köpeğinin annelik içgüdüsü ile tavşanları emzirmesi ve müdafaası görenleri duygulandırdı.

"Annelik içgüdüsüyle tavşan yavrularını sahiplendi"
Maya isimli köpeğin sahibi Hüseyin Bulut, "Doğada otomobille meskene gelirken tavşan yavrularını fark ettim. Kargaların bir şeyleri yediklerini gördüm. Tavşan yavrularının olduğunu fark ettim. Hepsini alıp meskene getirdim. Yavru tavşanlar anne sıcaklığı arıyordu. Maya da daha evvel av ve kurt köpeği yavrularına bakmıştı. Tavşan yavrularına da bakar mı diye düşündük. Kangal köpeklerinin Anadolu beşerinin karakterini yansıttığını biliyordum. Kedi yavrusu ve koyun kuzusuna baktığını biliyorduk. Tavşan bizim için de güzel bir tecrübe oldu. Maya annelik içgüdüsüyle tavşan yavrularını da sahiplendi" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.