USD49,36+%0,11EUR55,15+%0,12ALTIN6.598,84−%0,21

Zabıtanın 15 yıllık antika tutkusu sergiye dönüştü

Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta personeli Cemal Sarı’nın 15 yıldır büyük bir özenle biriktirdiği antika niteliğindeki eşyalar, "Geçmişten Günümüze" adlı sergiyle vatandaşlarla

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan zabıta personeli Cemal Sarı'nın 15 yıldır titizlikle biriktirdiği antika eşyalar, "Geçmişten Günümüze" sergisiyle sanat ve tarih meraklılarının beğenisine sunuldu.

Yalı Sergi Salonu'nda kapılarını açan etkinlikte; eski model telefonlardan fotoğraf makinelerine, çeşitli ev eşyalarından müzik aletlerine kadar pek çok nostaljik parça yer alıyor. Koleksiyon tutkusu 15 yıl önce başlayan Sarı; satın aldığı parçaların yanı sıra ata yadigârı olan ve yakınlarının hediye ettiği objeleri de zamanla koleksiyonuna ekledi. Uzun süre boyunca ofisinde ve depolarda sakladığı bu özel parçaları Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla gün ışığına çıkaran Sarı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Koleksiyonunun halkla buluşmasından duyduğu mutluluğu paylaşan Cemal Sarı, "Eşya biriktirme merakım 15 yıl önce başladı. Kimi parçaları araştırarak satın aldım, kimi ise ailemden kalan yadigârlar. Çevremdekilerin hediyeleriyle de koleksiyonum zenginleşti. Yıllardır gözüm gibi baktığım bu eserlerin depolarda saklanmak yerine insanlarla buluşması çok güzel. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerine adeta nostaljik bir zaman yolculuğu yaşatan sergi, 14 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Paylaş

İlgili Haberler

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam