Karabük’te zabıta ekipleri faaliyet gösteren zincir marketlerde denetim yaptı.
Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve halk sağlığının korunması için zincir marketlere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Bu çerçevede şehir merkezinde faaliyet gösteren zincir marketlerde denetim gerçekleştiren ekipler, tarihi geçmiş ürünleri kontrol ederken aynı zamanda raf ve kasa fiyatlarının da uygunluğunu denetledi.
Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, “Karabük’te yaşayan her vatandaşımızın sağlığını korumak, bizim en önemli görevimizdir. Bu nedenle, şehir genelinde faaliyet gösteren zincir marketlerdeki denetimleri titizlikle sürdürüyoruz. Hem halk sağlığını tehdit edebilecek ürünlerin satışını engellemek hem de fiyatlarda adil bir düzen sağlamak için gerekli adımları atıyoruz. Denetimlerimiz, Karabük’te vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmesi için kararlılıkla devam edecek” dedi.


Zabıta ekiplerinden zincir marketlere denetim
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

