Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2024 13:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yüzünü göstermeyen 3 kişinin verdiği suyla hayatta kaldı

Kahramanmaraş depremlerinde Hatay’da enkaz altında 2 gün kalan 70 yaşındaki Tahir Sarı, “Ben enkaz altında yüzünü göstermeyen 3 kişinin getirdiği su ile hayatta kaldım. En son karşıma oturduklarında beni kurtarmaya çalışanlara beni bırakın ben refaha erdim diye bağırdım” dedi.

Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinde Hatay’da enkaz altında kalan 70 yaşındaki mahalle muhtarı Tahir Sarı eşiyle birlikte iki gün enkaz altında kaldı. Sarı, enkazdan sağ olarak çıkarılırken eşi ise hayatını kaybetti. Enkazda yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı’na gözyaşları içinde anlatan Tahir Sarı, enkazdayken yüzünü göstermeyen 3 kişinin kendisine su getirdiğini ve o su ile hayatta kaldığını söyledi. Sarı, “3 kişi karşıma geldi oturdu. Bana yüzlerini göstermediler. Yeşil bir giyimleri vardı. Bana suyu verdiler içtim. Ben o sırada kurtarmaya çalışanlara bağırdım ben artık refaha kavuştum beni bırakın dedim ama onlardan da ses çıkmadı. Ben sözün bittiği yerdeydim” diye konuştu. "Kardeşim beni kurtarmak isterken öldü" Kardeşinin de kendisini kurtarmak isterken hayatını kaybettiğini belirten Sarı, “Kardeşim beni kurtarmaya çalışırken başına su deposu düşmüş ben sonradan öğrendim bunları. Buna da şükür edelim ne yapalım. Allah devletimizi eksik etmesin inşallah bize yardımcı olurlar. Tekrar ayağa kalkarız inşallah Allah bu günümüzü aratmasın” dedi. "Benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın" Yaşadıklarının çok zor olduğunu anlatan Tahir Sarı, “Çektiğim çileler çok zor oldu eşimi kaybettim yanımda. Benim yaşadıklarımı kimse yaşamasın. Eşimi de yanımda kaybettim. Hiç bir şeyim kalmadı. Şu an konteynerde kalıyorum. Enkaz altında 4 saat boyunca seslendim. Sesimi kimse duymadı. Dışarıda çok ses vardı. Sonra bir kişi geldi sessiz olun belki sesini duyarız dedi. Ben aşağıda hepsini duyuyordum. Daha sonra ben yeniden bağırmaya başladım. O an sesimi duydular. Müdahale etmeye başladılar ama beni çıkaramadılar. Bina tam yıkılmamıştı korktular. Daha sonrasını ben hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.(İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de çıkan yangından ahşap ev kullanılamaz hale geldi

Artvin merkeze bağlı Sümbüllü Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap mesken kullanılamaz hale geldi.
Edinilen bilgilere nazaran, Sümbüllü köyünde Uğur Coşkun’a ilişkin konutta gece saatlerinde şimdi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahşap yapının kolay tutuşabilir olması nedeniyle alevler kısa müddette meskeni sardı. Lakin etraf sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen Artvin Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü itfaiye takımlarının süratli müdahalesi sayesinde yangın kısa müddette denetim altına alınarak büsbütün söndürüldü.
Yangında can kaybı yaşanmaması en büyük teselli olurken, meskende maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.