Yunus Emre Mahallesinde Park Temeli Atıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Ekim, 2015 12:41 tarihinde yayınlandı
0
0

Yunus Emre Mahallesinde Park Temeli Atıldı

Safranbolu Belediyesi tarafından her mahalleye bir konsept park anlayışı çerçevesinde devam eden çalışmalar neticesinde Bostanbükü Yunus Emre Mahallesinde yapılacak olan ve kısa sürede bitirilmesi planlanan parkın temeli atıldı.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Ak Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Şenol ve Kamil Temel, Ak Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Yeni yerleşim yerlerini, Mahallelerimizi hizmetlerimiz ile bir an evvel buluşturmak adına gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Başkan Aksoy konuşmasına şöyle devam etti; “İlk olarak ta asfaltlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yine mahallemizin kanalizasyon ile ilgili sıkıntıları var. Bu sıkıntıların kısa sürede giderileceğini söylemek isterim. Bununla birlikte soğuk asfalt atma sebebimiz, kamu kaynaklarının heba olmasını önlemek idi. Çünkü yeni yerleşim yerleri yeniden kazılacak. Bu nedenle alt yapıları tamamlanmadan sıcak asfalt atmak istemiyoruz. Ancak burada da devam ede yaşam var. Bu yol kaplamasını yapmamış olsa idik, vatandaşlarımızın zor durumda kalmasına neden olurduk. Bizler Safranbolu Belediyesi olarak halkımızın talepleri doğrultusunda çalışan, sürekli istişareler içerisinde olan bir belediyeyiz. Bu mahallemize şu ana kadar 12.500 metrekare asfalt çalışması yapıldı. Yine bu mahallemizde bir park inşaatını başlatmak istedik. Nasip olur ise 375 metrekare alanı park alanı olarak düzenleyeceğiz. Bu alanın içerisinde 115 metrekare çocuk oyun alanı, çocuk oyun gurubu, 40metrekare bayanlar için fitness alanı bankları yapımını gerçekleştireceğiz. Değerli müteahhidimiz de söz verdiler seçimler gelmeden bitireceğini ifade ediyor. Bu vesile ile parkımızın şimdiden hayırlı olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum ” dedi.
Konuşmanın ardından edilen dualarla ilk harcı park alanına döken Aksoy ve Uysal vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken bir süre daha sohbet ettiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
FE 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Nisan, 2026 13:43 tarihinde yayınlandı
0
0

KEAH, 2.200 stajyere uygulamalı eğitim veriyor

Karabük’te sağlık alanında eğitim gören binlerce öğrenci, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sunduğu kapsamlı staj programıyla mesleğe hazırlanıyor. Hastane bünyesinde yaklaşık 2.200 stajyer öğrenci, teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı buluyor.

Ebe, hemşire ve sağlık teknisyeni adaylarına yönelik yürütülen eğitim modelinde “usta-çırak” ilişkisi esas alınıyor. Her öğrenci, deneyimli bir hemşire veya usta öğretici ile eşleştirilerek birebir eğitim alıyor. Bu sistem sayesinde öğrenciler, sağlık hizmetlerinin uygulama süreçlerini yakından deneyimleme imkanı elde ediyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, staj sürecinde yalnızca teknik bilgiye değil, mesleki etik ve deontoloji kurallarına da büyük önem verdiklerini vurguladı. Eğitim süresince başarılı performans gösteren ve meslek ahlakına uygun davranan öğrenciler ise yönetim tarafından başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Doç. Dr. Doğan, hastanenin çok sayıda stajyere ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Hastanemizde yetişen her öğrenci, geleceğin sağlık sisteminin önemli bir parçasıdır. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sunduğu geniş kapsamlı uygulamalı eğitim modeliyle bölgedeki sağlık eğitimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin