Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2024 11:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yunan unsurları geri itti, can salı içindeki kaçak göçmenler dalgalar arasında ölümle burun buruna geldi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçiş yapmak isteyen kaçak göçmenlerin umuda yolculukları, Yunan unsurlarınca Türk karasularına geri itilerek, ölüme terk edilmeleriyle son buluyor. Denizin ortasında çaresizce kurtarılmayı bekleyen kaçak göçmenleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarıyor. Sahil Güvenlik ekiplerince paylaşılan görüntülerde, can salı içindeki 13’ü çocuk toplam 24 kaçak göçmenin dalgalar arasında deniz ortasında mahsur kaldığı görülüyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden lastik bot ile denize açılan ve umuda yolculuk için Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçiş yapmak isteyen kaçak göçmenler, iddiaya göre Midilli Adası’na yaklaştıkları sırada Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince durduruldu. Can salı içindeki aralarında çocuklarında bulunduğu kaçak göçmenleri Yunan Sahil Güvenliği, Türk kara sularına geri iterek, ölüme terk etti. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik Botu ‘TCSG-28’ tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk kara sularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki 13’ü çocuk toplam 24 kaçak göçmen kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Sahil Güvenlik ekiplerince paylaşılan görüntülerde, can salı içindeki 13’ü çocuk toplam 24 kaçak göçmenin dalgalar arasında deniz ortasında mahsur kaldığı görülüyor.(İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 00:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vali Yavuz, hayvan rehabilitasyon merkezlerini inceledi

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eflani ve Safranbolu ilçelerinde yapımı süren Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinde incelemelerde bulundu.

Eflani’de Kaymakam Ömer Bulut, Belediye Başkanı Hüsnü Akın ve ilgili yetkililerle bir araya gelen Vali Yavuz, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Safranbolu’daki incelemelerde ise Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık, projeye ilişkin son durumu paylaştı.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz, sahipsiz hayvanların korunması, tedavisi, kısırlaştırılması ve sağlıklı koşullarda barındırılmasının hem hayvan refahı hem de toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Yavuz, “Yaşam hakkı yalnızca insanlar için değil, tüm canlılar için kutsaldır. Karabük’te sahipsiz can dostlarımız için daha iyi koşullar oluşturmak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu kapsamda, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin yaygınlaştırılması için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.