Düzce’de trafik polislerinin gerçekleştirdiği şok uygulamada çeşitli maddelerden 22 araç sürücüsüne 78 bin 556 lira idari para cezası uygulandı. Yüksek sesle müzik dinleyerek çevreye rahatsızlık veren sürücülerde cezadan kaçamadı. Düzce
İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, kentin huzur ve güvenliğini korumak amacıyla şok uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, AFAD kavşağında yapılan denetimlerde trafik kurallarını ihlal eden 22 araç sürücüsüne toplamda 78 bin 556 lira idari para cezası kesildi.
Denetimlerde yüksek sesli müzik dinleme, APP plaka kullanımı, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanma, usulsüz ses ve ışık sistemleri, abartı egzoz ve karayolları kanununa aykırı ekipman bulundurma gibi ihlaller tespit edildi.


Yüksek ses müzik dinleyen sürücülere ceza
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

