Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yolcu otobüsü kamyona arttan çarptı, 4 kişi hastanelik oldu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi ile Düzce’nin Akçakoca ilçeleri ortasında bulunan tünellerde yolcu otobüsü kamyona arttan çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken, şoka giren 2 kişi ise önlem hedefli hastaneye kaldırıldı.
Kaza, saat 10.45 sularında Alaplı ile Akçakoca ilçeleri ortasında yer alan 2. tünelde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran Alaplı istikametine seyir halinde olan Recep S. yönetimindeki 41 EF 957 plakalı yolcu otobüsü önündeki kamyona arttan çarptı. Çarpmanın şiddeti ile yolcu otobüsünün ön camı patlarken, muavinin yüzüne kırılan cam kesimleri geldi. Yolcular ise büyük şok yaşadı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye takımı sevk edildi. Kaza yerine ulaşan sıhhat grupları yaralılara müdahalede bulundu. İtfaiye takımları ise otobüste sıkışan muavin Ersin Ş.’yi sıkıştığı yerden çıkararak sıhhat takımlarına teslim etti. Müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılardan sürücü Recep S. ve Ersin Ş. Ereğli’deki özel hastanelere, şoka giren yolcular C.E. ve S.E Alaplı Devlet Hastanesine sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Ersin Ş.’nin sol bacağına otobüsün motorundan kopan demir modülün saplandığı öğrenildi. Çabucak tedavi altına alınan yaralılardan muavin Ersin Ş.’nin hayatı tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KUZKA’nın onayladığı 3 proje desteklenmeye hak kazandı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlanarak desteklenmeye hak kazanan projeler aşikâr oldu.
2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı 4. devri kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda 3 proje Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreterliğince onaylanarak desteklenmeye hak kazandı.
18 Şubat 2025 tarihinde ilan edilen "2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı" 4. periyoduna başvurusu alınan projelerin kıymetlendirme süreçleri tamamlandı. Kıymetlendirme sonucunda Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler ile çalışmaları sürdürülen "Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı" ‘nın bir bileşeni olarak kurgulanan teknik takviye programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta yer alan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik takviye sağlanması amaçlanıyor.
Desteklenmeye hak kazanan projelerin müracaat sahipleri ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ortasında en yakın vakitte takviye kontratlarının imzalanması planlanıyor.
KUZKA’nın 2025 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Dayanak Programı, 7,5 milyon Türk lirası büyüklüğüne sahip bütçesi harcanana kadar müracaat kabulüne açık olacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin