Reklam
Reklam

Yol Çalışmalarına Tepki

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ağustos, 2022 13:26 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kavşak Projesi çalışmaları başlaması  şikayetleri  de beraberinde getirdi. Proje kapsamında  Karayolları tarafından Namal Kavşağı ve Karabük Belediyesi’nce başlatılan  Balıklar Kayası mevkii Karabük Safranbolu Karayolunda yapılan yol çalışmalarına araç sahipleri ve vatandaşlar tepki göstererek, yetkililere sitem ettiler.  Ancak bu sitemin ve tepkinin yersiz olduğunu düşünen bir kesim de yapılan projeyi desteklerken, “Karabük’ün yıllardır kangren haline dönüşen trafik sorununu çözmek için de bu projenin mutlaka yapılması gerektiği” şeklinde görüş beyan ettiler.

Öğlebeli Mahallesinde bulunan Devlet Su İşlerinin (DSİ) bulunduğu alanda Karayolları tarafından  başlanan proje kapsamında traşlama çalışması yapılırken, yine Namal kavşağındaki yol  çalışmalarını da karayollarının yaptığı belirtildi.  Balıklar Kayası Karabük Safranbolu karayolundaki alt geçit çalışmalarını ise Karabük Belediyesinin yaptığı bildirildi. Karabük Belediyesinin bu alanda yaptığı çalışmanın 3.5 ay gibi bir sürede bitirilmesinin amaçlandığı da edinilen bilgiler arasında. Karayollarına ait bölümlerdeki çalışmaların ise yıl sonunda kadar bitirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Öte yandan Balıklar kayası mevkii Karabük Safranbolu Karayolunda devam eden çalışmalar nedeniyle trafik akışı Kastamonu yolu 100. Yıl mevkiinden sağlanırken, 5000 Evler mahallesinde gidecek olan vatandaşların ise 5000 Evler mezarlığı yolunu kullandığı ifade edildi.

Araç sürücülerinin tüm bu tepkilerine rağmen, projenin bitmesi ile Karabük’ün en az 50 yıllık trafik  probleminin çözüleceği ifade edilirken, tepkilerin yersiz olduğu, yapılan tüm bu çalışmaların Karabük halkını daha rahat bir ulaşım imkanına kavuşturmak için yapıldığı belirtildi.

Bilindiği gibi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Bağ-Essan’dan başlayarak Balıklar kayası Karabük Safranbolu Karayolunda  biten kesintisiz ulaşım projesi seçim beyannamesinde yer alırken, AK Parti’nin kavşak projesi seçim beyannamesinde yer alıyordu.  Her iki kurumda eş zamanlı olarak projenin startını verirken,  çalışmalar işbirliği içersinde yürütülüyor. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kazaya karışan sürücü aracını bırakıp kaçtı

corumda kazaya karisan surucu aracini birakip kacti Ia1FOKmg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 04:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da kırmızı ışıkta bekleyen araca arkadan çarpan sürücü, kazanın ardından otomobilini bırakıp kaçtı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saatlerinde Akşemseddin Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kırmızı ışıkta bekleyen 05 KG 119 plakalı otomobile, arkadan gelen 31 AIL 407 plakalı başka araç çarptı. Kazada otomobilde bulunan Y.E. ve H.S.K. yaralandı. Kazanın ardından sürücü, aracı olay yerinde bırakarak kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin