Reklam
Reklam

Yol Çalışmalarına Tepki

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ağustos, 2022 13:26 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kavşak Projesi çalışmaları başlaması  şikayetleri  de beraberinde getirdi. Proje kapsamında  Karayolları tarafından Namal Kavşağı ve Karabük Belediyesi’nce başlatılan  Balıklar Kayası mevkii Karabük Safranbolu Karayolunda yapılan yol çalışmalarına araç sahipleri ve vatandaşlar tepki göstererek, yetkililere sitem ettiler.  Ancak bu sitemin ve tepkinin yersiz olduğunu düşünen bir kesim de yapılan projeyi desteklerken, “Karabük’ün yıllardır kangren haline dönüşen trafik sorununu çözmek için de bu projenin mutlaka yapılması gerektiği” şeklinde görüş beyan ettiler.

Öğlebeli Mahallesinde bulunan Devlet Su İşlerinin (DSİ) bulunduğu alanda Karayolları tarafından  başlanan proje kapsamında traşlama çalışması yapılırken, yine Namal kavşağındaki yol  çalışmalarını da karayollarının yaptığı belirtildi.  Balıklar Kayası Karabük Safranbolu karayolundaki alt geçit çalışmalarını ise Karabük Belediyesinin yaptığı bildirildi. Karabük Belediyesinin bu alanda yaptığı çalışmanın 3.5 ay gibi bir sürede bitirilmesinin amaçlandığı da edinilen bilgiler arasında. Karayollarına ait bölümlerdeki çalışmaların ise yıl sonunda kadar bitirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Öte yandan Balıklar kayası mevkii Karabük Safranbolu Karayolunda devam eden çalışmalar nedeniyle trafik akışı Kastamonu yolu 100. Yıl mevkiinden sağlanırken, 5000 Evler mahallesinde gidecek olan vatandaşların ise 5000 Evler mezarlığı yolunu kullandığı ifade edildi.

Araç sürücülerinin tüm bu tepkilerine rağmen, projenin bitmesi ile Karabük’ün en az 50 yıllık trafik  probleminin çözüleceği ifade edilirken, tepkilerin yersiz olduğu, yapılan tüm bu çalışmaların Karabük halkını daha rahat bir ulaşım imkanına kavuşturmak için yapıldığı belirtildi.

Bilindiği gibi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Bağ-Essan’dan başlayarak Balıklar kayası Karabük Safranbolu Karayolunda  biten kesintisiz ulaşım projesi seçim beyannamesinde yer alırken, AK Parti’nin kavşak projesi seçim beyannamesinde yer alıyordu.  Her iki kurumda eş zamanlı olarak projenin startını verirken,  çalışmalar işbirliği içersinde yürütülüyor. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin