Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ağustos, 2022 13:26 tarihinde yayınlandı
0

Yol Çalışmalarına Tepki

Karabük’te Kavşak Projesi çalışmaları başlaması  şikayetleri  de beraberinde getirdi. Proje kapsamında  Karayolları tarafından Namal Kavşağı ve Karabük Belediyesi’nce başlatılan  Balıklar Kayası mevkii Karabük Safranbolu Karayolunda yapılan yol çalışmalarına araç sahipleri ve vatandaşlar tepki göstererek, yetkililere sitem ettiler.  Ancak bu sitemin ve tepkinin yersiz olduğunu düşünen bir kesim de yapılan projeyi desteklerken, “Karabük’ün yıllardır kangren haline dönüşen trafik sorununu çözmek için de bu projenin mutlaka yapılması gerektiği” şeklinde görüş beyan ettiler.

Öğlebeli Mahallesinde bulunan Devlet Su İşlerinin (DSİ) bulunduğu alanda Karayolları tarafından  başlanan proje kapsamında traşlama çalışması yapılırken, yine Namal kavşağındaki yol  çalışmalarını da karayollarının yaptığı belirtildi.  Balıklar Kayası Karabük Safranbolu karayolundaki alt geçit çalışmalarını ise Karabük Belediyesinin yaptığı bildirildi. Karabük Belediyesinin bu alanda yaptığı çalışmanın 3.5 ay gibi bir sürede bitirilmesinin amaçlandığı da edinilen bilgiler arasında. Karayollarına ait bölümlerdeki çalışmaların ise yıl sonunda kadar bitirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Öte yandan Balıklar kayası mevkii Karabük Safranbolu Karayolunda devam eden çalışmalar nedeniyle trafik akışı Kastamonu yolu 100. Yıl mevkiinden sağlanırken, 5000 Evler mahallesinde gidecek olan vatandaşların ise 5000 Evler mezarlığı yolunu kullandığı ifade edildi.

Araç sürücülerinin tüm bu tepkilerine rağmen, projenin bitmesi ile Karabük’ün en az 50 yıllık trafik  probleminin çözüleceği ifade edilirken, tepkilerin yersiz olduğu, yapılan tüm bu çalışmaların Karabük halkını daha rahat bir ulaşım imkanına kavuşturmak için yapıldığı belirtildi.

Bilindiği gibi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Bağ-Essan’dan başlayarak Balıklar kayası Karabük Safranbolu Karayolunda  biten kesintisiz ulaşım projesi seçim beyannamesinde yer alırken, AK Parti’nin kavşak projesi seçim beyannamesinde yer alıyordu.  Her iki kurumda eş zamanlı olarak projenin startını verirken,  çalışmalar işbirliği içersinde yürütülüyor. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
orduda sel ve heyelan m7vr43Db
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’da sel ve heyelan

Ordu’nun Korgan ilçesinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara yol açtı.

İlçede sağanak yağışlar etkili olurken, Tepealan Mahallesi’nde sel ve heyelanlar meydana geldi. Kot farkından dolayı arka tarafı bahçeye yakın olan bir evin içerisine giren sel suları, ön tarafta bulunan balkonundan caddeye aktı. Bu esnada evde bulunan eşyalar da caddeye savruldu. Vatandaşlar, balkonundan sel suları akan evi meraklı gözlerle inceledi. Yağışlarla birlikte bazı noktalarda heyelanlar da meydana geldi.

Bölgede incelemelerde bulunan Korgan Belediye Başkanı Sait Korgan yetkililerden bilgi alarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede can kaybı ve yaralanma olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Korgan, “Bölgede büyük bir afet oldu. 2 araç göçük altında kaldı, onları çıkartacağız. Bir evimizi boşaltıyoruz. Halı sahamızı sel çamurla doldurmuş. Halkımıza geçmiş olsun. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte sahadayız, iş makineleri çalışıyor. Gündüz olduğu için çok şükür can kaybı yok, bu da tek tesellimiz. Halkımızın yanındayız” dedi.

Bölgede çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin