Yok böyle yaprak: Sofralara lezzet verirken ilçe ekonomisine katkı sağlıyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
yok boyle yaprak sofralara lezzet verirken ilce ekonomisine katki sagliyor BWJewgD9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Yok böyle yaprak: Sofralara lezzet verirken ilçe ekonomisine katkı sağlıyor

Tokat’ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan “Erbaa narince bağ yaprağı” ilçe ekonomisine yılda 2 milyar TL’lik katkı sağlıyor.

İlçede 21 bin dekar alanda üretilen coğrafi tescilli Erbaa narince bağ yaprağı mutfaklarda yoğun ilgi görüyor. Kendine has aroması, ince ve narin yapısıyla dikkat çeken Erbaa yaprağı Türk mutfağında önemli bir yer tutan zeytinyağlı sarma, baklalı dolma gibi ürünlerin ana malzemesini oluşturuyor. Yurt içi ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye gönderilen üzüm yaprağında bu yıl 15 bin ton rekolte bekleniyor. 15 bin ton rekolte gerçekleşirse asma yaprağı ilçe ekonomisine 2 milyar liralık girdi sağlayacak.

“Dünyanın her yerine gönderiyoruz”

Bağ yaprağının ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Bu sene ilk başta havalar kapalı ve yağmurlu geçti ama artık havaların da ısınmasıyla beraber üretimin daha iyi seviyeye geldiğini görüyoruz. Yaklaşık 13-15 bin ton üretim bekleniyor. Bu da aşağı yukarı satılan rakamlara baktığımızda şehrimize 2 milyar liralık bir gelir olacağını düşünüyoruz. Bu da önemli bir miktar, önemli bir seviye. O açıdan mutluyuz. Bizim 2017 yılından bu yana tescilli olan yaprağımızı dünyanın her yerine gönderiyoruz. İnşallah bu sezonda da çiftçilerimizin yüzü gülecek. Dünyanın her yerinde, ülkemizin her yerinde Erbaa yaprağı tercih edilecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin