Reklam
Reklam
yok boyle yaprak sofralara lezzet verirken ilce ekonomisine katki sagliyor BWJewgD9 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2024 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Yok böyle yaprak: Sofralara lezzet verirken ilçe ekonomisine katkı sağlıyor

Tokat’ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan “Erbaa narince bağ yaprağı” ilçe ekonomisine yılda 2 milyar TL’lik katkı sağlıyor.

İlçede 21 bin dekar alanda üretilen coğrafi tescilli Erbaa narince bağ yaprağı mutfaklarda yoğun ilgi görüyor. Kendine has aroması, ince ve narin yapısıyla dikkat çeken Erbaa yaprağı Türk mutfağında önemli bir yer tutan zeytinyağlı sarma, baklalı dolma gibi ürünlerin ana malzemesini oluşturuyor. Yurt içi ve Avrupa başta olmak üzere birçok ülkeye gönderilen üzüm yaprağında bu yıl 15 bin ton rekolte bekleniyor. 15 bin ton rekolte gerçekleşirse asma yaprağı ilçe ekonomisine 2 milyar liralık girdi sağlayacak.

“Dünyanın her yerine gönderiyoruz”

Bağ yaprağının ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, “Bu sene ilk başta havalar kapalı ve yağmurlu geçti ama artık havaların da ısınmasıyla beraber üretimin daha iyi seviyeye geldiğini görüyoruz. Yaklaşık 13-15 bin ton üretim bekleniyor. Bu da aşağı yukarı satılan rakamlara baktığımızda şehrimize 2 milyar liralık bir gelir olacağını düşünüyoruz. Bu da önemli bir miktar, önemli bir seviye. O açıdan mutluyuz. Bizim 2017 yılından bu yana tescilli olan yaprağımızı dünyanın her yerine gönderiyoruz. İnşallah bu sezonda da çiftçilerimizin yüzü gülecek. Dünyanın her yerinde, ülkemizin her yerinde Erbaa yaprağı tercih edilecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta alkollu surucunun carptigi kadin hayatini kaybetti vNnPwuBm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın hayatını kaybetti

Tokat’ta alkollü sürücünün çarptığı kadın, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza kent merkezi Ayhan Çevik Caddesi’nde önceki gün meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, K.A. (35) idaresindeki 60 AFM 804 plakalı Hyundai marka otomobilin çarpması sonucu metrelerce sürüklenen 57 yaşındaki Hurisel Ayça, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Hurisel Ayça, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.

Öte yandan, polis ekiplerince yapılan kontrolde sürücü K.A.’nın 2,68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin