Yoğun Kar Yağışında Önlemler Sürüyor - Karabük Haber Postası
masa 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
29 Aralık, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yoğun Kar Yağışında Önlemler Sürüyor

Karabük’te etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle alınan tedbirler, Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Vali Mustafa Yavuz, 26 Aralık Cuma günü gecesinden itibaren il genelinde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi almak ve alınan tedbirleri gözden geçirmek amacıyla Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’de koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, il genelindeki ana arterler, bağlantı yolları ve köy yollarının son durumu ile enerji arzına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Yavuz, kar küreme, tuzlama, yol güvenliği çalışmaları ve enerjinin kesintisiz sağlanmasına yönelik yürütülen faaliyetler hakkında ilgili kurumlardan bilgi aldı.

Ulaşımın aksamaması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ekiplerin sahada 24 saat esasına göre görev yaptığını belirten Vali Yavuz, sürücülere trafik kurallarına uymaları ve kış lastiği kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Yavuz, “Vatandaşlarımızın güvenliği için tüm ekiplerimiz koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de bu süreci yakından takip ederek gerekli tüm tedbirleri almaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması çağrısında bulunan Vali Yavuz, çalışmaların etkin ve kesintisiz şekilde yürütülmesi için ilgili tüm kurumlarla iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, sahada görev yapan ekiplere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Toplantıya; Karabük Belediye Başkan Vekili Fatih Ustaoğlu, Vali Yardımcıları Mustafa Şahin ve Murtaza Ersöz, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Ahmet Canver, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, AFAD İl Müdürü Mustafa Avcı, Karayolları 153. Şube Şefi Emre Bekiryazıcı, 112 Acil Çağrı Merkezi ve GAMER Müdürü Emre Erakçaoğlu, ENERJİSA Müdürü Ali Fuat Aslan ile KARGAZ Müdürü Cengiz Mançoğlu katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
misket elma tadinda baklava Idym5w1Q
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Misket elma tadında baklava

Amasya’nın coğrafi işaretli misket elması artık baklavaları tatlandırıyor. Cezeryede kullanılıp olumlu sonuç alınan elma, baklava çeşitlerinde de tercih ediliyor. Geleneksel baklavalar fıstık yerine elma tadında kokmaya başladı.

Tarihi şehirde 2 bin yıldır yetiştirilen ve coğrafi işaret alan misket elma, geleneksel Türk tatlısı olan baklavanın yapımında da kullanılmaya başlandı. Kabukları soyulan elmalar rendelenip pişirilerek püre haline getirildi.

Fıstık yerine elma

Geleneksel baklavanın yapımı gibi, merdanelerle açılan ince hamurların arasına fıstık veya badem eklemek yerine elmalar ile ceviz dizildi. İsteğe göre usta ellerin hüneriyle burma ya da midye görünümünde şekillenen hamurlar fırında kızartıldı.

“Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık”

Elma kokusunun buram buram hissedildiği lezzetin Amasya’nın mutfak kültürüne katıldığını belirten Amasya Olgunlaşma Enstitüsünde görevli usta şef Gönül Göl, “Bölgemizde 2 bin yıldır yetiştirilen elmayı artık baklavalarda kullanıyoruz. Cezeryede denemiş ve olumlu sonuç almıştık. İncecik açtığımız hamurlar burulmasıyla kıtırlık kazanıyor. Bu işlem ayrı bir ustalık gerektiriyor” dedi.

“Elma, kalp sağlığını korur”

Elmanın faydalarına değinen Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünde görevli Tuğçe Kalkan da, “Elma, kalp sağlığını koruyan, sindirimi düzenleyen lifli yapısı, güçlü antioksidanlar ve c vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor. Hafızayı güçlendiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin