Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Aralık, 2021 11:36 tarihinde yayınlandı
0

Yılmaz’dan Sağlık Çalışanlarına  Destek

HAK-İŞ Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, HAK-İŞ’e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikasının, sağlık çalışanları arasında ki ayrımcılığı protesto etmek için KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasına katılarak, sağlık çalışanlarına destek verdi.

Öz Sağlık İş Sendikası, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlediği basın açıklaması ile hekimlere yapılan zammın tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını talep etti

“BİZLERİ SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK GÖRMEYEN ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUZ”

Sendika adına basın açıklamasını yapan Öz Sağlık İş Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, “Pandeminin kahraman sağlık çalışanlarına müjdemiz var’ denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, SAĞLIK İŞÇİSİNİN “SAĞLIK ÇALIŞANI” olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür” dedi.

”SIKINTI ÖTEKİLEŞTİRMEDE”

Hekimlere yapılacağı ilan edilen zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı olmadığını söyleyen Ekemen, “Sıkıntı, ötekileştirmede. Sağlık ekip işidir sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde, fedakarlığın meslek ayrımına tabi tutulmasında, sağlık işçisinin sağlık çalışanı olarak görülmemesinde, nimet külfet dengesinde işçiye sadece külfetin yazılmasındadır” ifadelerini kullandı.

Sağlık işçisini, sağlık çalışanı olarak görmeyen zihniyeti kabul etmediklerini dile getiren Başkan Ekemen , “Sağlık kurumlarının bel kemiği olan işçiler olmazsa, dünyada ilk sıralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk sağlık hizmetinin çökeceği herkesin malumu olan yadsınamaz bir gerçektir” dedi.

“SAĞLIK İŞÇİSİNİN EMEĞİNİN HAKKINI İSTİYORUZ”

Hakkınız ödenmez sözünün gerçek anlamda kullanıldığını gördüklerini belirten Ekemen , “Sağlık kurumlarının bel kemiği olan sağlık işçileri olmasa, dünyada ilk sıralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk sağlık hizmetinin çökeceği herkesin malumu olan yadsınamaz bir gerçektir. Pandemi koşullarında gösterilen fedakârlıktan söz edilirken; Ambulanslarla kovitli hasta taşıyan 112 personelinden, ambulans sürücülerinden, Hasta karşılama personelinden, Kovitli hastaların altını temizleyen, bakımını yapan, yemeğini yediren, yönlendirmelerini yapan, verilerini giren çalışanlardan, teknik personelinden, Sağlık işyerlerinde asayişi sağlayan güvenlik görevlilerinden, teknik işlerden sorumlu işçilerden söz etmemek, onların fedakarlığını yok saymak, ailelerinden uzakta günlerce izinsiz çalışan sağlık işçilerini “sağlık personelinden saymamak” şeklindeki bir anlayışı KABUL ETMİYORUZ. Balkonlardan alkış aldığımızda ve “Hakkınız Ödenmez” denildiğinde kendimizi VATAN NÖBETİNDE hissedecek kadar onurlanmış, gurur duymuştuk.  Ama bugün görüyor ki “HAKKINIZ ÖDENMEZ” sözü meğer gerçek anlamında kullanılmış’’ dedi.

“AYRIMCILIK YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Hastane önünde yapılan basın açıklaması sonrası, sağlık çalışanlarına yapılan ayrımcılığın kabul edilemez bir davranış olduğunu dile getiren Karabük Hak-İş Konfederasyonu Karabük İl Başkanı ve Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada ise şunları ifade etti:

“Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen yüz binlerce sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, gayretlerinin görmezden gelinmesine, üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına karşıyız. Sağlık çalışanlarına yapılan bu ayrımcılığı kabul etmiyor bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz.’’

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
7 kemerli bir zaman gecidi filmi universite ogrencileriyle bulustu tvY5alkD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

“7 Kemerli Bir Zaman Geçidi” filmi üniversite öğrencileriyle buluştu

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zekayla hazırlanan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi’nde üniversite öğrencilerine izletildi.

Taşköprü Belediyesi tarafından yapay zeka teknolojisiyle hazırlatılan “7 Kemerli Bir Zaman Geçidi: Taşköprü” filmi, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerle buluşturuldu. İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Taşköprü’nün binlerce yıllık tarihini anlatan yapay zeka filmi öğrencilere izletildi.

“Dünyada çok az örneği bulunan bir çalışmaya imza attık”

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Türkiye’de bir ilk, dünyada ise çok az örneği bulunan çalışmaya imza attık ve tamamen yapay destekli 14 dakikalık kısa bir filmi hayata geçirdik. Bu filmle amacımız, Pompeipolis’in iki bin yıllık ihtişamını, yedi kemerli köprümüzün tarihe meydan okuyuşunu ve atalarımızın mirasını tüm dünyaya yeniden hatırlatmak ve kayıt altına almaktır” dedi.

“Karakter ve sahne dağılımında çok emek var”

Filmi izleyen Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Sadullah Menekşe ise, “Taşköprü yapay zeka filmini izledik, Taşköprü’yü tanıtan çok güzel bir çalışma olmuş. Yapımcılar yapay zeka ile çok büyük işler çıkarmışlar, gerçekten çok beğendim. Baktığımda sekiz saniyelik videolarla karakter ve sahne dağılımının tutarlılığını sağlamak çok büyük bir emek istiyor. Biz iletişim fakültesi öğrencileri olarak çok beğendik. Bizim işimiz de ileride kamera önünde veya arkasında bu filmleri çekmek olduğu için bizler adına çok güzel bir deneyim oldu” diye konuştu.

Film gösteriminin ardından filmin senaristliğini yapan Arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu, öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirerek merak edilenleri soru-cevap şeklinde yanıtladı. Etkinliğe, Taşköprü Belediyesi Kent Tarihi Müzesi Müdürü Lütfi Gültekin, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin