Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2022 13:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yılmaz: “Algıcılara İtibar Etmeyin”

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu İl Başkanı Kenan Yılmaz,  "Algı operasyonları ile Genel Başkanımızın Karabük ziyaretinin baltalanmaya çalışılması ve Kardemir işçisinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik hareketlerin asla sonuca ulaşamayacağını herkesin bilmesi gerekir" dedi. Genel Başkan Yunus Değirmenci'nin Karabük'e yaptığı ziyaretle ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin Karabük'e yaptığı ziyaretin KARDEMİR işçisinin birlik ve beraberliğini bir kere daha gösterdiğini ifade ederek,  "Genel Başkanımız Yunus Değirmenci’nin Karabük ziyareti, başta Kardemir işçisinin birlik ve beraberliğini bir kere daha göstermiştir. Genel Başkanımızın yaptığı bir dizi ziyaretler, Özçelik İş Sendikası’nın Karabük’te ne denli önemli bir yapıtaşı olduğunu da ortaya koymuştur. Başta Kardemir çalışanları olmak üzere, üyelerimizin hak ve çıkarları ile kazanımlarını ancak güçlü bir sendika gerçekleştirebilir. Güçlü sendika için de tam bir bütünlük en önemli şarttır. Biz de bu birlikteliğimiz ile bütünlüğümüzü Sayın Genel Başkanımızın geriye bakmadan, ileriye dönük yürüme istikrarı ile korumaktayız. Sayın Genel Başkanımızın Karabük ziyareti sonrasında, bir internet haber sitesinde 2013 yılında metal işkolundaki sendikalar arası mücadelelerin olduğu zaman yapılan konuşma videosunu sanki şimdi yaşanmış gibi yayınlanmasının ne kadar etik olmadığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Dokuz yıl önce yapılan bir konuşmanın, daha yeni olmuş algısı içinde kaleme alınması ve videoya yer verilmesi iyi niyetler kapsamı dışında olduğu görülmektedir. Bu tür eskimiş algı operasyonları ile Genel Başkanımızın Karabük ziyaretinin baltalanmaya çalışılması ve Kardemir işçisinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik hareketlerin asla sonuca ulaşamayacağını herkesin bilmesi gerekir. Özçelik İş Sendikası içinde birlik ve beraberliği bozmaya çalışanlar, en büyük kötülüğü işçiye, emekçiye yapmak için çaba sarf ettiklerini bilmelidirler. Sayın Genel Başkanımızın Karabük ziyaretinde bizi yalnız bırakmayan başta Kardemir çalışanları olmak üzere, misafirperverliklerini esirgemeyen ziyaret ettiğimiz kurum ve kuruluşların yetkililerine teşekkür ederiz" dedi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

97 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde 97 yaşında hayatını kaybeden Kore gazisi düzenlenen merasimle son seyahatine uğurlandı. Türkiye’de yaşayan Güney Koreliler ise hayatını kaybeden gazisi için son misyonlarını yerine getirdi.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde yaşayan 97 yaşındaki Kore gazisi Mehmet Sadık Salcı, hayatını kaybetti. Salcı, düzenlenen merasimle son seyahatine uğurlandı. Cide Devlet Hastanesi’nden alınan Salcı’nın cenazesi Kasaba Mahallesi’ndeki meskeninin önüne getirilerek helallik alındı. Daha sonra Merkez Kara Mustafa Paşa Camii’ne getirilen Salcı’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının akabinde Kent Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazında Salcı’nın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze merasimine Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Cide Kaymakamı Murat Güneş, Cide Belediye Başkanı Nejdet Demir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Lideri Hüseyin Mahmutoğlu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Güney Koreliler’den gaziye vefa
Güney Kore vatandaşı olan, Kastamonu Koreliler Derneği Müdürü Sang Won Kim, Kastamonu Koreliler Derneği Müdür Yardımcısı Sooyoung Jang da cenaze namazına katılarak Salcı’ya olan vefa borçlarını lisana getirdi. Güney Kore’den gelen turistlerle birlikte iki gün evvel Salcı’yı meskeninde ziyaret ettiklerini tabir eden Sang Won Kim ve Sooyoung Jang, Salcı’nın hayatını kaybettiğini duyduklarında büyük ıstırap yaşadıklarını söyledi.
Öte yandan, Güney Koreli turistlerin, Salcı’yı hayatını kaybetmeden evvel ziyaret ettikleri sırada ortaya çıkan renkli imgeler ise kameraya yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin