Yıllardır yapılmayan köprü tedirgin ediyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Şubat, 2020 10:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Yıllardır yapılmayan köprü tedirgin ediyor

Safranbolu ilçesine bağlı Değirmencik köyünde yarım asır önce yapılan ve tehlike oluşturan köprü köylüleri tedirgin ediyor.
İlçeye bağlı Değirmencik köyünde vatandaşlar, yarım asır önce yapılan köye giriş köprüsünün iyi bir durumda olmadığını, yıllardır onarılmadığını belirterek tepki gösterdi.
Köprünün Alören, Pelitören ve Oğulveren köyleri başta olmak üzere birçok köy tarafından kullandığını ifade eden vatandaşlar, köprünün her an çökme ihtimali olduğunu, bu nedenle tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Köprünün çok eski olduğunu, onarım ya da köprünün yeniden yapılmasını isteyen vatandaşlar, daha önce köprüyle ilgili yetkililerle görüşüldüğünü ancak bir gelişme yaşamadığını kaydetti. Vatandaşlar, köprüden araçlarıyla geçerken tedirgin olduklarını, köprüyü okul servisi ve yangın durumlarında itfaiyelerin kullandığını da belirterek, olumsuz bir durum yaşanmadan köprünün yapılmasını istedi.
Vatandaşlar, “Yıllardır köprünün yapılmasını bekliyoruz. Köprü her geçen gün daha da yıkılıyor. Yan tarafındaki beton korkuluklar yıkılmıştı, buraya demir korkulular yapıldı. Yetkililere söylenmesine rağmen bir sonuç çıkmadı, kimse ilgilenmiyor. Köye gelenler sıkça bu köprüyü kullanıyor, bu köprü diğer köylerle de bağlantıyı kuruyor. Araçlarımızla buradan geçmeye korkuyoruz. Her an yıkılacak tedirginliği var. Yağmurlu havalarda da sürekli taşkınlar oluyor. Buradaki dere taşıyor, yollar ve meydan su altına kalıyor. Dere ıslahının da yapılmasını istiyoruz. Artık yetkililerden burayla ilgili bir çözüm bekliyoruz” dediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da su tasarrufu farkındalık eğitimleri başladı

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Su Tasarrufu Farkındalık Eğitimleri” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin ilk durağı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Kent genelindeki 10 ilköğretim okulunu kapsayacak olan eğitim dizisinin ilk programına, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Teknikeri Nilay Erçin Özdemir, öğrencilere suyun verimli kullanımı ve küresel su krizine karşı alınabilecek bireysel önlemler hakkında sunum yaptı. İnteraktif bir yöntemle gerçekleştirilen eğitimde, suyun her damlasının önemi vurgulanırken, çocukların günlük hayatta uygulayabileceği pratik tasarruf yöntemleri anlatıldı.

Eğitim programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Emrah Kayaaltı, öğretmenler ve yaklaşık 350 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, suyun verimli kullanılması konusundaki bilgileri eğlenceli aktivitelerle öğrendiklerini ve bu bilgileri evlerinde de uygulayacaklarını ifade ederken, öğretmenler, programın pedagojik açıdan oldukça başarılı geçtiğini, interaktif yapısı sayesinde çocukların derse aktif katılım sağladığını vurguladılar.

Programa katılan öğrencilere geleceğin su kahramanları olduklarını belirten belgeler takdim edilirken, Safranbolu Belediyesi, su tasarrufu farkındalık eğitimlerini belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin