Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2023 16:49 tarihinde yayınlandı
0

Yılın ilk 6 ayında 325 bin kişi ziyaret etti

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 325 bin kişi ziyaret ederken, yabancı turist sayısında geçen yıla göre yüzde 290’lık artış yaşandı.

Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla “Osmanlı’nın parmak izi” olarak nitelendirilen Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini görmeye devam ediyor. Han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran ilçede ilk 6 ayda 325 bin turist konakladı. En çok Uzakdoğuluların tercih ettiği kentte 272 bin 636 yerli ve 52 bin 364 de yabancı turist konakladı.
“Korumanın başkenti” olarak da adlandırılan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerini tarihte yolculuğa çıkarıyor. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, pandemi sonrası Safranbolu’da yılın ilk altı ayında yabancı turist anlamında yüz güldüren gelişmeler yaşandığını belirtti. Yabancı ziyaretçi bakımından geçen yıla göre yüzde 290’lık bir artış yaşandığını ifade eden Ergüder, “Bu pandemi öncesine dönmeye başladığımızı gösteriyor. Yerli turist sayısında çok büyük bir artış olmasa da yine de yukarı yönlü bir gidiş olması mutluluk verici” dedi.
Safranbolu’nun pandemi öncesinde olduğu gibi yine Uzakdoğu pazarının göz bebeği olduğunu aktaran Ergüder, “Safranbolu olarak en çok Uzakdoğu pazarından ziyaretçi ağırlıyoruz ama bununla birlikte dünyanın her yerinden, Amerika’dan, Japonya’dan, Malezya’dan, İtalya’dan, her yerden ziyaretçi ağırlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Ergüder, dernek olarak Safranbolu için doğru pazarlar üzerinde çalışıp tanıtım faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda galatasaray taraftarlar sokaklari bayram yerine cevirdi cqsZWxdR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da Galatasaray taraftarlar sokakları bayram yerine çevirdi

Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Çorum’da ve Alaca ilçesinde binlerce taraftar sokaklara döküldü. Kadeş Barış Meydanı ve şehrin ana caddelerinde bir araya gelen her yaştan vatandaş, şampiyonluğu meşaleler ve tezahüratlarla kutladı.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray’ın şampiyonluğunu garantilemesiyle Çorum’da ve Alaca ilçesinde taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte ellerindeki bayraklar ve formalarla sokaklara akın etti. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kutlamaların merkezi olan Kadeş Barış Meydanı’nda marşlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Şehrin en işlek caddelerinde yüzlerce araçla konvoylar oluşturuldu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayraklarla süslenen araçlarıyla şehir turu attı.

“İyi ki Galatasaraylıyız”

Maç sonrasında sokağa çıkarak kutlamalara katılan Cüneyt Çeltek, “Çok mutluyuz şu anda duygularımı anlatamıyorum. İyi ki Galatasaraylıyız. Çok teşekkür ediyorum babama anneme. Ben babadan Galatasaraylıyım. Evlatlarımda benimle birlikte bu takımı tutuyorlar. Tüm Galatasaray oyuncularına ve camiasına bizlere bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“İlklerin takımı Galatasaray”

Büyük sevinç yaşadığını ifade eden Engin Sadık Öz de, “Bu sene oğlumun 4. şampiyonluğu, doğdu doğalı şampiyonluk kutluyor. Seneye inşallah 5. şampiyonluğu kutlayacağız üst üste. İlklerin takımı Galatasaray. Alkışlayalım” diye konuştu.

“Seneye 5. kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz” diye konuştu.

Dört kez üst üste şampiyon olmanın bir kez daha gururunu yaşadığını söyleyen UltrAslan Taraftar Grubu Çorum Koordinatörü olan Mustafa Dalkıç ise, “Gururluyuz ve mutluyuz dört sene üst üste şampiyon olmanın gururu bir kez daha yaşıyoruz. Seneye beşinci kez şampiyon olup kendi rekorumuzu tazeleyeceğiz. İnşallah Avrupa’da aynı başarıyı gösterip şampiyonlar liginde güzel yerlere gelmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin