Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2023 16:49 tarihinde yayınlandı
0

Yılın ilk 6 ayında 325 bin kişi ziyaret etti

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini bu yılın ilk 6 ayında yaklaşık 325 bin kişi ziyaret ederken, yabancı turist sayısında geçen yıla göre yüzde 290’lık artış yaşandı.

Osmanlı mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü yansıtması dolayısıyla “Osmanlı’nın parmak izi” olarak nitelendirilen Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini görmeye devam ediyor. Han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran ilçede ilk 6 ayda 325 bin turist konakladı. En çok Uzakdoğuluların tercih ettiği kentte 272 bin 636 yerli ve 52 bin 364 de yabancı turist konakladı.
“Korumanın başkenti” olarak da adlandırılan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerini tarihte yolculuğa çıkarıyor. Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, pandemi sonrası Safranbolu’da yılın ilk altı ayında yabancı turist anlamında yüz güldüren gelişmeler yaşandığını belirtti. Yabancı ziyaretçi bakımından geçen yıla göre yüzde 290’lık bir artış yaşandığını ifade eden Ergüder, “Bu pandemi öncesine dönmeye başladığımızı gösteriyor. Yerli turist sayısında çok büyük bir artış olmasa da yine de yukarı yönlü bir gidiş olması mutluluk verici” dedi.
Safranbolu’nun pandemi öncesinde olduğu gibi yine Uzakdoğu pazarının göz bebeği olduğunu aktaran Ergüder, “Safranbolu olarak en çok Uzakdoğu pazarından ziyaretçi ağırlıyoruz ama bununla birlikte dünyanın her yerinden, Amerika’dan, Japonya’dan, Malezya’dan, İtalya’dan, her yerden ziyaretçi ağırlamaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Ergüder, dernek olarak Safranbolu için doğru pazarlar üzerinde çalışıp tanıtım faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin