Karabük Postası tarafından
19 Ağustos, 2022 12:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Yıldıray Yıldırım: “Ulusal Marketler Tekelleşiyor”

Karabük Esnaf Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, gıda fiyatlarının yükselmesindeki en temel nedenin ulusal marketler olduğunu savundu. Ulusal marketlerin küçük esnaflar yok oldukça gerçek yüzünü göstermeye başladığını ifade eden Başkan Yıldırım; ulusal marketlerin zarar vermediği sektörün kalmadığını belirterek, şu an için değeri az bilinen küçük esnafın yakın gelecekte mumla aranacağını söyledi. Ulusal marketlerin hızla tekelleşmeye gittiğine dikkat çeken  Esnaf Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, İnternet üzerinden yapılan ticarete de sınırlama getirilmesini istedi. Yaşanan bu tüm sıkıntılarla ilgili dilekçe hazırladıklarını ve ilgili makamlara verileceğini belirten Başkan Yıldırım, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Gıda fiyatlarının  yükselmesindeki en temel neden Ulusal Marketlerdir. Bunlar Küçük Esnaflar yok oldukça gerçek yüzlerini göstermeye başladılar. Çok şubeleşmenin verdiği avantajla piyasadaki ürünleri çekip, tekele geçirip ürün fiyatlarında gereksiz artışa neden oluyorlar. 4-5 Ulusal Market birçok kalemde ürünleri piyasadan çekiyor, piyasada az olan ürün değerlenince istedikleri fiyattan şubelerinde satıyorlar. Ulusal Marketler kapansın fiyatlar otomatik zaten düşer. Bir mağazanın açılması, kiralanması, dekoru, demirbaşları, çalışanları tüm bu giderler için milyonlar harcanıyor. Bu paraların fiyatlara yansımaması mümkün değil. Zaten yansıyor da. İndirim diye duyurdukları çoğu ürün yerel esnaflarımızda daha uygun. Şu an gündemde olan Tarım Kredi Kooperatiflerine yapılan destekler küçük ve yerel esnafa yapılsın. Parekende Yasası biran önce çıkmalı. Ulusal Marketlerin tüm mahallelerimizde Bakkal Ruhsatı ile çalışması engellenmeli. Metrekare sınırlaması,  tüm ürünlerin satılmasının önüne geçilmeli. Bunların zarar vermediği sektör kalmadı. Şuan sistem hızla tekelleşmeye gidiyor. Kırtasiye, Züccaciye, Manav, Kasap, Tuhafiye, Elektronik, Beyaz Eşya, Mobilya ve akla gelecek tüm sektörlerdeki esnaflarımızın sattığı ürünler bunlar aracılığı ile satılıyor. Bir Ulusal Market Tekne bile satıyor. Eskiden hava parası ile işyeri bulunmazken şimdi her yer kiralık işyeri ile dolu. İnternet üzerinden yapılan ticarete sınırlama getirilmeli. Şu an için değeri az bilinen küçük esnaf, inanıyorum ki; yakın gelecekte mumla aranacak. Bu konu içerikli dilekçemizin ilgili makamlara verileceğini esnaflarımıza duyurur, tüm esnaflarımıza hayırlı bereketli sağlıklı günler dileriz. Esnafımız için çok çalışacağız." (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin